Ziarul de Duminică

Piticul Gnomeo s-a îndrăgostit, în 3 D, de pitica Julieta

Piticul Gnomeo s-a îndrăgostit, în 3 D, de pitica Julieta

Piticul Gnomeo s-a îndrăgostit, în 3 D, de pitica Julieta

Autor: Ziarul de Duminica

10.02.2011, 23:31 44

Concurs de idei pentruOlimpiada Culturală din Londra din 2012

Institutul Cultural Român lansează astăziConcursul public de idei de proiect pentru OlimpiadaCulturală organizată la Londra în 2012.

Olimpiada Culturală este unprogram britanic complex, format din acţiuni şi evenimente menitesă celebreze creativitatea şi diversitatea formelor de expresieartistică în contextul participării internaţionale la JocurileOlimpice.

Tema principală a programului esteLondra, văzută ca o capitală globală a creativităţii artistice. Încadrul Olimpiadei Culturale vor fi prezentate proiecte ambiţioaseşi inspirate, care stabilesc un dialog original cu memoria, culturaşi identitatea oraşului. Mai multe informaţii sunt disponibile laadresawww.london2012.com/get-involved/cultural-olympiad.

Institutul Cultural Românintenţionează să participe în cadrul Olimpiadei Culturalecu unprogram de proiecte care să genereze un impact semnificativ şi sădistingă, prin excelenţă, oferta românească între cele peste 1.000de evenimente artistice programate să se deruleze sub egidaOlimpiadei Culturale.

Programul românesc va ficonstituit, în parte, din proiecte dezvoltate din iniţiativeavansate de operatori culturali independenţi, persoane individualesau organizaţii, selectate pe bază competitivă, printr-un Concurspublic de idei de proiect, ce se desfăşoară în perioada 7 februarie- 6 martie 2011.

Pot participa la Concursoperatoriculturali independenţi, persoane fizice de cetăţenie sau origineromână, cu vârsta de minimum 18 ani, sau persoane juridiceînregistrate în România, care au ca obiect de activitate derulareade proiecte cultural-artistice.

Pentru a fi selectate în programulderulat de Institutul Cultural Român la Olimpiada Culturală, ideilede proiect trebuie să aibă cel puţin una dintre următoarelecaracteristici:

să fie realizabile în spaţiipublice (străzi, parcuri, esplanade, pe râul Tamisa);

să încorporeze sau să utilizezecele mai noi tehnologii;

să angajeze un dialog original cumemoria istorică şi identitatea urbană londoneze;

să încurajeze participarea activăîn proiect a publicului şi diverselor grupuri şi comunităţi, detoate vârstele, din Londra;

·să reflecte atât valorile Jocurilor Olimpiceşi Paraolimpice cât şi temele Olimpiadei Culturale;

·să intereseze şi să atragă un publiceterogen, internaţional.

Orientativ, este de preferat caformatul proiectelor schiţate să fie următorul:

instalaţii în spaţiipublice;

reconfigurarea/ reanimarea/repunerea în circulaţie a unor situri publicepost-industriale;

acţiuni, performances,intervenţii în spaţii publice;

proiecţii de film în aer liber, înunele cazuri chiar cu producţii realizate special pentru OlimpiadaCulturală;

expoziţii în aer liber, parade,concerte pe scene ridicate în spaţii publice, standuri/corturitematice, demonstraţii culinare etc.

Vor fi selectate maximum 15 ideide proiect, care vor fi ulterior dezvoltate, în colaborare cuautorii, pentru a fi adecvate spaţiilor şi partenerilor britaniciavuţi în vedere.

Toate informaţiile privitoare laregulamentul şi calendarul desfăşurării Concursului se regăsesc pepaginile de web:www.icr.ro/concurs_olimpiada_culturala2012şiwww.icr-london.co.uk.

Pentru detaliisuplimentare:olimpiadaculturala@icr.ro.

Contact: Biroul de Presă al ICR,031 7100 622,biroul.presa@icr.ro

Street Valentine's! LaHollywood Multiplex şi CinemaPRO

Dacă vii la Hollywood Multiplexsau CinemaPRO până pe 28 februarie ai o lună întreagă cu mii depremii şi îndrăgosteală la maxim!

Spectatorii Hollywood Multiplex şiCinemaPRO sunt aşteptaţi la film până pe 28 februarie, iar apoi nutrebuie decât să păstreze biletul şi să intre pewww.valentines.hmultiplex.rosauwww.valentines.cinemapro.rounde să înscrie codul biletului defilm. Vor câştiga pe loc unul din numeroasele premii puse în joc:tricouri, şepci, insigne, Meniuri Romance, bilete la film şi pungide popcorn. Odată înscris biletul pe site, aceştia intră automat şiîn competiţia pentru Marele Premiu: două cursuri de street dancepentru participant şi partenerul său, sau un echipament profesionalde skateboarding.

În plus, dacă îşi încarcă ofotografie cu iubitul/iubita pewww.valentines.hmultiplex.ro/www.valentines.cinemapro.roşi conving cât mai mulţi prieteni săo voteze, ar putea ajunge pe primul loc în top super perechi.Premiul? Un abonament la film pentru un cuplu, valabil o săptămânăde zile (foto 1).

"Drumul spre celebritate"începe la Palatul Mogoşoaia

Sâmbătă 12 februarie 2011, de laora 11, la Palatul Mogoşoaia, se va desfăşura cea de-a doua etapă aConcursului "Drumul spre celebritate" - ediţia a II a (foto 2).

La competiţie vor participa 6tineri muzicieni din Slatina, Suceava, Galaţi, Braşov şi Bucureşti.Invitat special va fi Ion Bogdan Ştefănescu (foto 3), solistinstrumentist al Filarmonicii "George Enescu".

Radio România Cultural şi CentrulCultural "Palatele Brâncoveneşti" vă invită să participaţi ladescoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţimartori la Drumul lor spre celebritate, într-unproiectcoordonat de Sebastian Crăciun.

Razboiul dintre clanurileMontague si Capulet continua in "Gnomeo şi Julietaîn3D"

Cea mai frumoasa poveste dedragoste a tuturor timpurilor revine pe marile ecrane intr-ocomedie animata extrem de amuzanta, Gnomeo si Julieta in 3D(foto 4, 5, 6) in care personajele principale sunt haiosii piticide gradina. Din 11 februarie, razboiul clanurilor Montague siCapulet poate fi vizionat in cinematografele: Hollywood Multiplex(Bucuresti si Oradea), Movieplex, Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex(Brasov si Constanta), The Light Cinema si in reteaua Cinema City(Sun Plaza, Cotroceni, Cluj, Bacau, Arad, Pitesti, Baia Mare,Timisoara, Iasi).

O coproductie Touchstone Pictures- Starz Animation - Rocket Pictures, Gnomeo si Julieta in 3Dreuneste o distributie de exceptie, piticii fiind acompaniati inaventura lor de catre cei mai renumiti actori si cantareti: JasonStatham, Emily Blunt, James McAvoy, Sir Michael Caine, PatrickStewart, Dolly Parton, Ozzy Osbourne, Maggie Smith, Ashley Jensen,Stephen Merchant, Matt Lucas si Hulk Hogan; in timp ce coloanasonora a filmului este compusa de Sir Elton John. Referitor laaceasta experienta, celebrul muzician a declarat: ,,In afara derealizarea coloanei sonore, pentru Gnomeo si Julieta in 3Dam fost si producator executiv. Mi-este greu sa descriu bucuria pecare am simtit-o in momentul in care am finalizat acest proiect. Amreusit sa aduc impreuna o distributie incredibila si o echipa deproductie pe masura. Umorul filmului m-a atras din prima si suntsigur ca va fi o experienta distractiva pentru spectatorii de toatevarstele."

Gnomeo si Julieta in 3Deste cea mai frumoasa poveste de dragoste petrecuta vreodataintre... doi pitici de gradina. Intr-o aventura contemporana extremde comica, variantele moderne ale celebrilor Capulet si Montaguesunt doi vecini care nu se suporta. Din cauza competitiei dintreei, gradinile lor au ajuns sa arate ridicol, pline pana la refuz cupitici din teracota. Dar ceea ce nu stiu oamenii, este ca atuncicand nimeni nu se uita, piticii prind viata si se comporta exact caei. De fapt, au imprumutat atat de bine trasaturile oamenilor,incat si conflictul dintre pitici s-a transformat intr-o adevaratavendeta. La fel ca pentru Montague si Capulet, apartenenta laclanurile Rosiilor din Gradina Rosie sau Albastrilor din GradinaAlbastra e ceva extrem de important si implica si foarte multeresponsabilitati.

Printre cursele cu masina de tunsiarba si incursiunile in piscinele oamenilor, se infiripa idiladintre Gnomeo si Julieta, care, indragostiti pana peste urechi,sfideaza indelungata rivalitate a clanurilor lor.

MediaPro Distribution te invita savezi Gnomeo si Julieta in 3D, din 11 februarie incinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea),Movieplex, Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Brasov si Constanta),The Light Cinema si in reteaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni,Cluj, Bacau, Arad, Pitesti, Baia Mare, Timisoara, Iasi).

Teodora Enache invitatăspecială la Valentine's Day Charity Ball


Binecunoscutainterpretă de jazz, Teodora Enache, s-a alăturat evenimentului destrângere de fonduri al Fundaţiei Blue Heron, pentru a susţineProgramul de Burse Universitare destinat tinerilor aflaţi îndificultate - tineri orfani sau abandonaţi, care urmează studiiacademice.

În data de 12 februarie, PalatulGhika găzduieşte a V-a ediţie a Valentine's Day Charity Ball (foto7) unde peste 250 de invitaţi din mediul de afaceri, corpuldiplomatic, societatea civilă şi presă se vor bucura de un momentartistic rafinat oferit de Teodora Enache (foto 8) şiinstrumentişti redutabili din Ungaria, Istvan Gyarfas la chitară şiBalazs Berkes la contrabas.

La primul eveniment public destrângere de fonduri al Blue Heron, care a avut loc de ZiuaNaţională a României în 2004, Teodora a fost invitată specială aFundaţiei şi a Consulatului General al României la LosAngeles.

Anul acesta, cu ajutoruldonatorilor din România şi Statele Unite, Fundaţia şi-a propus săofere 50 de burse noi în valoare de o mie de euro anual pentrufiecare student.

Invitaţii la eveniment vor puteaasculta în premieră piese de pe noul album al Teodorei, care va filansat duminică, 13 februarie. "A child is born" este un album dejazz pur, un jazz cu totul dezbrăcat de invenţiile contemporane,lipsit de atributele sunetelor moderniste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO