Ziarul de Duminică

Poezia circulă cu Tramvaiul 26/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

26.11.2015, 23:44 42

Dăruiţi pentru copii!

Pentru al treilea an consecutiv, Teatrul Ţăndărică îşi invită spectatorii să joace rolul asistenţilor lui Moş Crăciun pentru a îndeplini o misiune specială: sărbători cu multe zâmbete pentru copiii internaţi la Spitalele „Marie Curie” şi „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti (foto 1, 2).

Până în 13 decembrie, toţi cei care vor să se alăture echipei Ţăndărică-Moş Crăciun sunt aşteptaţi la sediul Ţăndărică din Lahovari şi la librăria Cărtureşti Verona, să doneze cărţi şi jucării pentru copii şi tineri cu vârste cuprinse între 1 şi 18 ani.
Anul trecut, în cadrul aceleiaşi campanii, peste 50 de copii internaţi la „Marie Curie” au primit cadouri de la Moş Crăciun, cu ajutorul asistenţilor săi de la Teatrul Ţăndărică.

 

Târgul cu bunătăţi de pe ambele maluri ale Prutului

Piaţa Ţărănească şi Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare PRUT organizează în perioada 27 noiembrie - 1 decembrie 2015 în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român Târgul de Sfântul Andrei. Programul este între orele 10.00 şi 18.00 iar intrarea este liberă.

Veţi putea degusta produse de post şi de dulce de  prin toate zonele ţării

De post găsiţi dulceturi şi siropuri tradiţionale de pe Dealurile Mărtănuşului, zacuşti şi murături dâmboviţene, miere şi produse apicole, turtă dulce şi covrigi de la Piteşti, fructe şi legume proaspete, plăcinte şi mâncare gătită la ceaun.

La mare preţ sunt preparatele moldoveneşti de pe ambele maluri ale Prutului: cozonaci, poale-n brâu şi alivenci, dar şi meşteşugurile: încondeierea ouălor, ţesutul şi cusutul straielor, prelucrarea sticlei.

Li se alătură meşteri şi producători cu icoane pe lemn şi pe sticlă, podoabe, hăinuţe şi căciuli croşetate, obiecte din lemn şi ceramică, obiecte de colecţie, lavandă, decoraţiuni, cosmetice naturale.

Invitaţi de seamă: Târgul din Basarabia este un eveniment inedit, organizat cu prilejul Zilei Naţionale a României, în cadrul căruia vor fi prezentate produse fabricate în Republica Moldova, precum şi obiecte de artizanat de pe ambele maluri ale Prutului.

În cadrul târgului din Basarabia vor fi expuse şi puse în vânzare începând de la intrarea de pe Monetăriei obiecte de artizanat, bucate şi băuturi tradiţionale, produse lucrate manual, jucării, mobilier şi decor rustic, vinuri selecte, dulciuri şi produse naturiste.

Evenimentul este un prilej în plus pentru promovarea valorilor culturale comune ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi o oportunitate de a iniţia noi legături economice între producătorii din cele două state.

 

CinePOLSKA 2015

Filme despre curaj – acesta este genericul sub care se desfăşoară proiecţiile din cadrul CinePOLSKA 2015 (foto 3), când spectatorii din Bucureşti vor vedea şase dintre cele mai interesante filme artistice realizate în ultimul timp în Polonia. Zilele Filmului Polonez CinePOLSKA sînt cea mai de amploare prezentare a cinematografiei poloneze în România.

CinePOLSKA se desfăşoară în weekendurile 27-29 noiembrie şi 4-6 decembrie 2015, la cinematograful Elvira Popescu (adresa: Bd. Dacia nr. 77);
Toate proiecţiile încep la ora 20.00, iar biletele pot fi cumpărate pe pagina eventbook.ro sau la casa de bilete a cinematografului;
Filmele au subtitrare în limba română.
 

La „Tramvaiul 26”

Vineri, 27 noiembrie, ora 20:00, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, Bucureşti), va avea loc lansarea volumelor de debut în poezie retrovizor, de Răzvan Pricop, Editura frACTalia (2015) şi cudricul pe contrasens, de Octavian Perpelea, Editura frACTalia (2015). Vor vorbi despre volume scriitorii Cezar Paul-Bădescu, Dumitru Bădiţa, Mugur Grosu, Iulia Militaru şi Felix Nicolau. Evenimentul inaugurează lansarea Editurii frACTalia, parte a Grupului Editorial frACTalia, înfiinţat în anul 2015, la iniţiativa unui grup de scriitori şi graficieni români.

Lansarea volumelor de poezie va fi urmată de la ora 21:00 de ediţia a VI-a a evenimentului poetic şi performativ Nights in White Satin – o formă capricioasă de poezie, care se va finaliza cu un party frACTalia (foto 4). Invitaţi: Valentina Chiriţă (performance), Ionelia Cristea, M. Duţescu, Răzvan Ţupa (Unperforming poetic – o expunere integrală / totală sau completă, cu participarea lui Horia Şerban). Moderator: Felix Nicolau. Organizatori şi iniţiatori: Iulia Militaru şi Andra Rotaru.

Începând cu această ediţie, Nights in White Satin – o formă capricioasă de poezie se desfăşoară sub egida Grupului Editorial frACTalia. Parteneri: Tramvaiul 26.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO