Ziarul de Duminică

Poveşti despre bicicletă/ de Ziarul de duminică

Poveşti despre bicicletă/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

27.02.2014, 23:55 83

Asociatia Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank si Editura Tritonic, a lansat spre sfârşitul verii trecute o carte minunată, „Povesti pe două roţi”, pe care o prezentăm abia acum pentru că abia acum am reuşit să facem rost de ea – cartea nu se găseşte nici în librării, nici la chişcurile de ziare şi reviste! Păcat. Şi n-a fost dăruită, vândută, difuzată în vreun fel nici măcar bicicliştilor care au făcut, între timp, marşuri în capitală... Cred că o ediţie care chiar să fie pentru public ar merita tipărită!

Este un volum de povesti care promoveaza bicicleta ca stil de viaţă. Intr-o forma prietenoasa si amuzanta, cele 27 de povesti cu si despre biciclete sunt scrise de scriitori, persoane publice, dar si oameni obisnuiti, care îşi împărtăsesc amintirile lor, experientele memorabile despre aceeasi pasiune: bicicleta.
Aflu că la prezentarea cărţii, Corina Vasile, director în Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank, a declarat: „Mersul pe bicicleta creeaza amintiri si povesti frumoase care merita impartasite. Cu totii ne inveselim cand ne gandim la primele plimbari cu bicicleta. «Povesti pe doua roti» este o culegere de povesti si experiente, delicate si personale, care au ca personaj principal bicicleta. Am ales sa sustinem aceasta initiativa din dorinta de a dezvolta spiritul de comunitate in randul celor pasionati de pedalat.”
„Ce pot avea în comun cei 27 de autori ai acestor poveşti şi povestiri? - se întreabă în argumentul cărţii Raluca Fişer, presedintele Asociatiei Green Revolution. Pasiunea pentru cele două roţi, pentru plimbare în aer liber, pentru libertate, soare, cer senin? Acest volum pune alături oameni foarte diferiţi ca profesii, ca preocupări, ca vârste. Fie că sunt amintiri sau texte de fictiune, rândurile cărţii sunt pline de candoarea şi naivitatea copilăriei, de perseverenta şi seriozitatea maturilor, de bunătatea şi toleranţa celor vârstnici, de umor, de speranţă si de iubire.”

Autorii celor 27 de povesti sunt următorii: Oana Băluţă – „Suroritatea bicicletelor: copilarie si maturitate, fara adolescenta”; Andreea Berechet – „Pedalând în afara timpului”; Adrian Ciubotaru – „De ce nu vreau să mai plec de aici?”;  Letiţia Constantin – „Măsura fericirii”; Renata Donica – „Amintiri pe doua roţi”;  Amalia Enache – „Şi-am pedalat, si-am pedalat!”; Roxana Farca – „Renuntarea la confort”; Auraş Geambaşu – „Multumesc bicicletei mele!”; Bogdan Hrib – „Bicicleta roz”; Ancuţa Ion – „Reactie... în lanţ!”; Anamaria Ionescu – „Sarmisegetusa in flăcări!”; Ciprian Măceşaru – „Lacul”; Memo – „Si bicicleta era... albastra” ; Bogdan Miu – „Povestea bicicletei mele”; Tony Mott – „Victoria”; Alin Panc – „O bicicletă, doi biciclisti”; Laura Pascu – „Am agăţat un câine. Alerga cu un stăpân”; Ivan Patzaichin – „Bicicleta apelor”; Andra Pavel – „Lectie despre încredere”;  Carmen Pavel – „Roabă pe două roti, dac-ar fi…”; Lysis Popisteanu – „Scurt inventar al mobilităţii absolute”;  Monica Ramirez – „Asasini Eco”; Adina Speteanu – „Pedalând cu două picioare… stângi”; Vlad Stroescu – „Carciuma de pe Văcăresti”;  Stelian Ţurlea – „Spre casă cu Charlie”; Lucia Verona – „Diva si bicicleta”; Wood Be Nice – „Atelier pe doua roti”

 

Poveşti pe două roţi. 27 de poveşti cu şi despre bicicletă. Editura Tritonic,

Asociaţia Green Revolution

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO