Ziarul de Duminică

Primul Centru Multi Art Dans autohton

25.08.2000, 00:00 45



Primul Centru Multi Art Dans din Romania, realizat de Fundatia MAD si condus de coregrafa Vava atefanescu, va fi lansat la Bucuresti, in luna octombrie. Finantat de EuroArt, proiectul se constituie intr-o oferta unica pentru spatiul artistic romanesc.

Centrul, care va functiona in fosta Casa de Cultura "Nicolae Balcescu", ambitioneaza sa ofere productie si difuzare de spectacol, educatie artistica sustinuta de artisti profesionisti si un club destinat evenimentelor din toate zonele artei.

Printre scopurile proiectului se numara incercarea de a apropia de arta un public cat mai numeros si mai divers, organizarea unor spectacole coregrafice transdisciplinare si a unor evenimente artistice de anvergura, formarea sau schimbarea mentalitatii in ceea ce priveste statutul de coregraf sau dansator independent, crearea unei concurente reale in acest domeniu, recunoasterea spectacolului coregrafic ca produs artistic vandabil si integrat cu drepturi depline in cultura romaneasca.

Desi nu va ocoli nici alte forme de exprimare artistica, precum teatrul sau artele vizuale, Centrul Multi Art Dans isi va axa activitatea pe dansul contemporan. Astfel cursurile, sustinute aici de coregrafi binecunoscuti precum Vava atefanescu, Mihai Mihalcea, Florin Fieroiu, Andreea Duta, Augusta Gostian sau Anca Mandrescu, vor fi destinate atat dansatorilor profesionisti cat si amatorilor, ele desfasurandu-se pe doua nivele: incepatori si avansati.

Data de incepere a acestora este 1 septembrie, iar oferta presupune cursuri de dans modern, dans clasic, etno-dans (flamenco, dans spaniol, irlandez, etc), step, relaxare prin dans (curs destinat persoanelor care lucreaza intr-un mediu solicitant), lectii practice de actorie de teatru si film, de chitara clasica si moderna, dans pentru actori, dans de societate si dans african.

De asemenea, din octombrie, vor aparea si cursuri de arta plastica, creare de costume, grafica pe calculator sau muzica asistata de calculator.

Taxa de participare la aceste cursuri este de 550 de mii de lei, in functie de numarul de titluri alese sau de perioada pe care este facut abonamentul aplicandu-se reduceri ce ajung pana la 27%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels