Ziarul de Duminică

Romane de succes/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

26.09.2014, 00:14 81

În colecţia de buzunar a Editurii RAO continuă să apară romane populare de succes.

 

Colum McCann – Dansatorul. Traducere din limba engleză de Gabriela Tănase. Rudolf Nureyev a fost unul dintre dansatorii lumii despre care s-a scris cel mai mult, de la fuga sa din Uniunea Sovietică la succesul enorm obţinut pe scenă îndeosebi cu Margot Fonteyn, şi chiar şi moartea, petrecută în urmă cu mai bine de un deceniu, de SIDA. Au fost publicate o duzină de biografii, dar cu toatea acestea, viaţa sa a rămas învăluită în mister. „Viaţa lui Rudolf Nureiev, imaginată de Colum McCann – scrie Laurence Wareing, de la Glasgow Herald –, ne oferă ceva   remarcabil... şi atunci când biografia tinde să izoleze personajul principal, scoţându-i în evidenţă unicitatea, înstrăinându-l pe individ de publicul său prin ridicarea sa pe un piedestal sau prin distrugerea acestuia, McCann obţine exact efectul opus... În viziunea lui McCann dansul reprezintă însăşi viaţa, plină de însufleţire şi de obstacole... Într-o scriere plină de virtuţi, hipnotică şi meticulos structurată, McCann oglindeşte omul. Incredibil şi opus curentului contemporan, a preferat să scrie despre o viaţă atât de complexă, atât de ieşită din comun şi banal, îndrăznind să facă aluzie la similitudini, la momente de inspiraţie – cu mult curaj lăsându-ne să credem că, în acest fel sau în altul, dacă avem curaj, şi noi putem trăi la fel de cutezător ca Rudolf Nureiev.”

 

Toby Ball – Arhivele. Editorii: „Într-o Americă distopică a anilor 1930, o serie de evenimente favorizează descoperirea unui secret întunecat despre oraşul lor. În timpul celei mai corupte guvernări din istoria Oraşului, duplicatul unui dosar este găsit undeva în Arhive, o sală cavernoasă care adăposteşte documente conţinând toate fărădelegile municipalităţii din ultimii şaptezeci de ani. Personajele principale sunt Arthur Puskis, singurul angajat al Arhivelor, un om cu o încredere aproape mistică în sistemul căruia şi-a dedicat viaţa, Frank Frings, un celebru jurnalist de investigaţii, şi Ethan Poole, detectiv particular cu înclinaţie spre şantaj. Aceşti trei bărbaţi pornesc împreună o investigaţie în trecutul întunecat al Oraşului, întrebându-se dacă îşi vor putea păstra convingerile în acel climat de corupţie generalizată şi conspiraţie.”

 

John O’Farrel – Avertisment: poate să conţină urme de alune. Traducere din engleză de Adania Folea. O carte care a fost adaptată cu succes pentru televiziune, în 2009, de John Henderson. În centrul ei, Alice, David Chaplin şi copiii lor care se mută într-un cartier în care statutul e tot ce e important. „Alice nu şi-a închipuit niciodată că va ajunge aşa. Oare e singura mamă care intră mereu în panică din pricina pericolelor lumii moderne? Sau e normal să stai noaptea trează şi să pocneşti bulele din folia de ambalaj? Îşi face griji că prea multe lactate şi gluten ar putea afecta abilităţile pentru matematică ale copiilor. E îngrozită că sunt prea multe maşini pe stradă. În cele din urmă se hotăreşte să preia controlul şi să pună capăt celui mai mare coşmar dintre toate: sub nicio formă fiica ei nu va pica examenul crucial de intrare la gimnaziu. Pentru că Alice a decis să dea testul în locul ei...”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO