Ziarul de Duminică

Romane la Editura Trei

Romane la Editura Trei
11.04.2008, 18:28 24

Marc Haddon - Pata cu bucluc. Traducere de Crenguta Napristoc. Prefata de Dan Sociu. Cand capul unei familii din Peterborough devine obsedat de un cancer imaginar, toata lumea s-ar astepta ca intreaga atentie a celor din jur sa se concentreze asupra sa. Dat fiind ca sotia lui se afla in plina redescoperire a propriei sexualitati, fiul tocmai s-a despartit de iubitul sau, iar fiica e pe cale sa se marite a doua oara cu cine nu trebuie, situatia devine tragi-comica.

Robin Edwards - Inselatoria familiei Borgia. Traducere de Irina Petrea. Cartea aduce in prim-plan un subiect care a fascinat secole de-a randul si care inca naste controverse: giulgiul lui Hristos. In plin Ev Mediu, Rodrigo Borgia, cel mai controversat papa din toate timpurile, nu se da in laturi de la nimic, nici macar de la cea mai mare inselatorie din istoria Crestinismului, pe care o tese impreuna cu un tanar abil politician, Niccolo Machiavelli. Planul lor este perfect pana in cele mai mici detalii, dar cine sa-l execute? Cel ales pentru a duce la indeplinire dificila sarcina este nimeni altul decat Leonardo da Vinci. Povestea se complica inca si mai mai mult atunci cand intra in scena organizatii secrete.

Pascal Bruckner - Paria. Traducere de Vasile Zincenco. Un tanar functionar francez pleaca in misiune in India, devine fascinat de aceasta tara si speriat de propria lui incapacitate de a o intelege. Intalneste o seama de personaje, care mai de care mai stranii si debusolante, in special un agronom american sclipitor, dar infiorator de cinic, care il va captiva cu proiectul sau monstruos.

Marc Haddon - O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii. Traducere de Constantin Dumitru Palcus. Christopher, un baiat de 15 ani, sufera de o forma de autism. Are o memorie fotografica. Intelege matematica. Intelege stiinta. Nu intelege oamenii. Cand il gaseste pe Wellington, cainele vecinului sau, mort pe o peluza din apropiere, se decide sa porneasca in cautarea asasinului si sa scrie un roman politist despre aceasta.

Charles-Ferdinand Ramuz - Marea spaima de la munte. Traducere de Viorica Niscov. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui C.F. Ramuz, o poveste despre iubire si fatalitate, al carei subiect se desfasoara la mari inaltimi, intr-un cadru de natura aspra si salbatica, ostila omului, intr-o atmosfera incarcata de spaime alimentate de credinte si reprezentari mitice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO