Ziarul de Duminică

Rosu si negru (I)

Rosu si negru (I)
29.06.2007, 17:44 26

Editura Vremea a lansat de curand o noua colectie, thriller-politista, cu romane mai vechi sau mai noi, foarte apreciate. Probabil ca lipsa oricarui tam-tam se explica prin aceea ca, deocamdata cel putin, majoritatea titlurilor sunt cunoscute, unele chiar au mai fost publicate in romaneste. Colectia se cheama Rosu si negru. Cu siguranta va avea succes la public.

John Misto - Insotitorii diavolului. John Misto s-a nascut la Sydney si scrie scenarii de teatru si televiziune de peste douazeci de ani. A obtinut mai multe premii nationale si internationale. Cartea de fata, intampinata cu entuziasm de public si de presa, a fost tradusa in numeroase tari. In ajunul Craciunului, Anna Brennan, o fetita de trei ani, dispare din biserica, in timpul slujbei. Se presupune ca a fost rapita si ucisa. Dupa douazeci si unu de ani, o descoperire intamplatoare da tuturor speranta ca poate copila a supravietuit. Tanarul detectiv Greg Raine incepe sa o caute, dar cautarea il duce intr-o lume intunecata de cripte si tuneluri secrete, in care trebuie sa infrunte politia secreta si neasteptate personaje dezaxate. Traducere de Ruxandra Ana.

James Hadley Chase - Nicio orhidee pentru Miss Blandish. James Hadley Chase a fost maestrul thrillerului din generatia sa. Este autorul unei lungi serii de romane a caror intriga duce intotdeauna la un deznodamant neasteptat. In cartea de fata, Miss Blandish este frumoasa, tanara si bogata. Nu-i lipseste decat un singur lucru: norocul. Intre talhari, psihopati, jurnalisti si detectivi, o fata, oricat de frumoasa, nu va avea parte niciodata de orhidee, daca nu are noroc. Tiparita in 1939, cartea s-a bucurat de un succes imens, a fost tradusa in numeroase alte limbi, a fost considerata una dintre cele mai bune carti politiste publicate vreodata, transformata in piesa de teatru si ecranizata de doua ori, in 1948 si 1971. Traducere de Aristita Avramescu.

Henning Mankell - Ucigasi fara chip. Henning Mankell s-a nascut la Stockholm in 1948 si acum isi imparte timpul intre Suedia si Mozambic. Romanele care il au ca erou pe inspectorul Kurt Wallander i-au adus notorietatea intrenationala. Cartile sale au fost publicate in 33 de tari, au castigat numeroase premii literare si multe au fost ecranizate. Cea de fata este prima din seria dedicata inspectorului Kurt Wallander. Uciderea, in aparenta fara motiv, a doi batrani este misterul pe care inspectorul trebuie sa-l dezlege. Traducere de Dan Shafran si Viorica Morogan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO