Ziarul de Duminică

S-a deschis primul magazin de Bandă Desenată din România/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

01.08.2014, 00:01 125

Proiectele absolvenţilor universităţilor de artă

La Victoria Art Center din Bucureşti (Calea Victoriei nr.12C) a avut loc săptămâna trecută vernisajul expoziţiei STARTPOINT PRIZE ROMÂNIA (foto 1), o selecţie a celor mai bune proiecte realizate în 2014 de absolvenţi ai universităţilor de artă din România. Un juriu desemnat de organizatori va alege participantul la faza finală ce va avea loc la Centrul pentru artă contemporană DOX din Praga. Competiţia StartPoint Prize este deja la a douăsprezecea ediţie şi are ca scop selectarea celor mai bune proiecte ale absolvenţilor din academiile şi universităţile de artă din Europa, creând în acelaşi timp o platformă pentru viitoare colaborări între tinerii artişti. Artiştii care expun la Victoria Art Center, în cadrul proiectului STARTPOINT PRIZE ROMÂNIA: Andreea Lorena Buţincu, Petronela Berlea, Alexandra Corneanu, Irina Ghenu, Dumitru Gurjii, Manuela Marcovici, Adina Mocanu, Alexandra Sand, Vlad Vârtosu.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 2 august 2014.

 

Festivalul Icon Arts a luat startul la Biertan

Haewoon Kim şi Jun Hwa Jang (foto 2) au deschis seria concertelor din cadrul Festivalului Icon Arts cu un recital de chitară magnific prezentat în Biserica de la Biertan. A fost primul eveniment special din cadrul Festivalului care are loc în Sibiu şi în împrejurimi în perioada  24 iulie şi 3 august.

Timp de zece zile, 150 de artişti din Ungaria, Germania, Coreea de Sud şi Liban, alături de câţiva din cei mai apreciaţi muzicieni români, dar şi unii din cei mai promiţători tineri artişti lucrează împreună şi prezintă rezultatul muncii lor publicului sibian:

„Proiectul ICon Arts este un loc unde artişti din toată lumea lucrează împreună şi se prezintă publicului într-o atmosferă relaxată, dar cu ţinută impecabilă. Aici s-au întâlnit orchestre, coregrafi şi actori, fotografi, compozitori şi solişti excepţionali care fac spectacole cu casa închisă în orice colţ al lumii. Tot de aici au pornit generaţii noi de interpreţi, ansambluri sau chiar manageri care vor duce mai departe experienţe şi poveşti ale unor îndrumători memorabili. Străini sau de-ai casei, turişti sau spectatori fideli, anul acesta le-am pregătit tuturor câte o frântură de program în care să se regăsească şi de care să se bucure - pentru că asta ne-am dorit, în fond, când am lansat conceptul ICon Arts Celebrates!”, a declarat Sebastian Gheorghiu, director de proiect şi manager al Agenţiei  Exces Music.

 

Primul magazin de Bandă Desenată din România

Cu ocazia împlinirii a doi ani de activitate online, RABIT COMICS a deschis primul magazin din România dedicat benzilor desenate, care vă aşteaptă de miercuri, 30 iulie, cu reviste şi cărţi din seriile voastre preferate, ca Avengers, X-Men, Superman sau Batman, pe bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 35 (foto 3, 4).

 

What We Do in the Shadows a câştigat Trofeul „Lună Plină” 2014

Duminică, 27 iulie 2014, s-a încheiat cea de-a 3-a ediţie a Festivalului de Film Fantastic „Lună Pkină”, primul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen. Timp de cinci zile, spectatorii prezenţi la Biertan au văzut filme – indoor şi în aer liber – , au aplaudat la concerte, au vizitat expoziţii, s-au jucat şi au dansat până în zori pe muzica DJ-ilor invitaţi.

Tribulaţiile unor vampiri moderni / What We Do in the Shadows (Noua Zeelandă, 2014 – foto 5), filmul scris, jucat şi regizat de Taika Waititi şi Jemaine Clement a câştigat deopotrivă trofeul „Lună Plină” şi Premiul Publicului. Cei trei membri ai juriului, Mihai Chirilov (director artistic TIFF), Artur Brzozowski (programmer Fantasy FilmFest – Germania) şi Tom Lukaszewicz (co-director Black Bear Filmfest –  Polonia), s-au declarat încântaţi de faptul că opţiunea lor unanimă a coincis cu preferinţele spectatorilor. Taika şi Jemaine, care au fost invitaţii speciali ai acestei ediţii, au fost foarte impresionaţi de aceste prime două premii, mai ales că „vin din patria mamă”.

Juriul a acordat o menţiune specială celuilalt film cu vampiri din competiţie – Vară însângerată / Summer of Blood (SUA, 2014), scris, jucat şi regizat de Onur Tukel. Cel mai bun scurtmetraj a fost decis prin votul publicului – trofeul „Lună Plină” 2014 a revenit filmului Moritz and the Woodwose, în regia germanului Bryn Chainey.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO