Ziarul de Duminică

Scribum ad notarium

Scribum ad notarium
03.08.2007, 17:16 58

La Pro Editura si Tipografie s-a lansat de curand o noua colectie, intitulata Scribum ad notarium, conceputa pe ideea de "marele roman al lunii" (periodicitate, format si continut). Coordonatorul colectiei este redactorul-sef, Nicolae Constantinescu. Au aparut pana acum mai multe romane, dar nu este prea limpede criteriul alegerii titlurilor. In felul acesta pare improbabil ca noua colectie sa se diferentieze net de ale altor edituri. Colectia va cuprinde romane cu subiecte diverse, de la naratiunea istorica sau politista la cea psihologica sau initiatica. Din fericire, formatul cartilor si grafica lor sunt aparte. Va prezentam primele doua titluri, de inspiratie istorica.

Yves Jego, Denis Lepee - Conspiratia Bosch.
In Florenta anului 1510, fermecatoarea Gabriela Benci il implora pe Leonardo da Vinci sa termine portretul mamei sale. In acelasi moment, in ducatul Brabantului, o serie de asasinate cumplite concentreaza toate privirile asupra picturilor lui Hyeronimus Bosch. Fara sa stie, Gabriela e prinsa in mecanismul unei conspiratii machiavelice. De la Milano la Venetia, din Franta la palatul Vaticanului, in compania lui Leonardo da Vinci, Hyeronimus Bosch, dar si a lui Bayard, Ludovic al XII-lea sau Henric al VIII-lea, incepe o cursa contracronometru, in care descoperim fata ascunsa a Renasterii. Traducere de Nicolae Constantinescu.

Jean-Claude Carriere, Milos Forman - Fantomele lui Goya.
Roman de succes ecranizat de Milos Forman. Prin intermediul protagonistilor - Lorenzo Casamares, unul dintre cei mai puternici dominicani din randurile Inchizitiei, si Ines Bibatua, fiica unui bogat comerciant de origine basca - autorii prezinta destine tragice si absurde care par a fi extrase din cele mai intunecate vise ale marelui pictor. O poveste emotionanta, cu dragoste, patimi, iluzii. Filmul, lansat pe piata spre sfarsitul anului trecut, ii are in distributie pe Stellan Skarsgard, Natalie Portman, Javier Bardem. Traducere de Nicolae Constantinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO