Ziarul de Duminică

Şi efemeridele au eternitatea lor

Şi efemeridele au eternitatea lor
05.08.2010, 23:58 42

De câteva săptămâni a devenit posibil ca, inclusiv prinintermediul rubricilor "Recomandări pentru Timp Liber","Recomandările Editorilor", "Fotografia Zilei" ş.a., subiectelesemnate "Ziarul de Duminică" să fie mult mai vizibile pentrucititorii "Ziarului Financiar" online atât de pe prima pagină aacestuia, cât şi din secţiunea ZF 24.

"Ziarul de Duminică", săptămânalul ale cărui subiecte, până maiieri, se activau la pachet, în noaptea de joi spre vineri, a rămasla fel de consistent, serios şi dedicat cititorilor săi fideli deani şi ani de zile, cititori cumva specializaţi în cultura de cursălungă sau, cum să-i zic, în cultura "serioasă", aceea despre carescriitorii, muzicienii, artiştii plastici spun că exprimă esenţafiinţei, că prin ea eternitatea devine posibilă sau măcar că are odurabilitate măsurabilă în ani, poate decenii, poate veacuri, iarnu în ore sau zile, aşa cum o fac evenimentele artistice"efemere".
Acestora din urmă, în special, adică manifestărilor care se anunţăazi şi au loc deja mâine, multelor întâmplări artistice care îşipropun să antreneze şi să bucure cât mai multă lume "pe loc" şifără mari bătăi de cap târzii, spectacolelor pentru toatecategoriile de public, dar din care exigenţa şi valoarea nulipsesc, le-am găsit în sfârşit "modul de întrebuinţare", locul şitimpul potrivite pentru a le face vizibile.
Aşadar, "Ziarul de Duminică", pe lângă sus-pomenitul pachetsăptămânal, a primit şi şansa de a se exprima zilnic, graţie"efemeridelor" de care pomeneam, adică acelor evenimente (uneleextrem de serioase) care sunt anunţate pe ultima sută de metri, depe azi pe mâine-poimâine, şi care pot fi găzduite pe prima pagină aZF, la rubricile de care am vorbit.
Pentru mine, aventura de a vâna acest fel de ştiri şi de a le punecât mai repede în ramă a devenit o pasiune de zi cu zi. Prima oară,atunci când deschid dimineaţa calculatorul, alerg la prima pagină aZF online, mai exact la rubricile "Recomandări pentru Timp Liber"şi "Recomandările Editorilor", pentru a verifica audienţaarticolaşelor pe care le-am postat cu o zi înainte. Iar uneorirezultatele sunt cu adevărat surprinzătoare. Cu cât sunt mai mulţicititori care fac cunoştinţă cu evenimentele "de-o zi", cu atâta înacestea picură mai multă durată. De asta ziceam că au şiefemeridele eternitatea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO