Ziarul de Duminică

Spuneţi-le oamenilor ce le place să audă – carte recomandată de Ziarul de duminică

Spuneţi-le oamenilor ce le place să audă – carte recomandată de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

19.01.2012, 10:31 381

Gloria Beck - Complimente. Mic tratat de întrebuinţare a complimentelor, Editura Nemira, Bucureşti 2011

Un tratat care e necesar - spune autoarea - deoarece "forma în care complimentele circulă în zilele noastre este un vlăstar lipsit de vlagă al celei care ar putea fi - o tehnică a cuvintelor frumaose, cu ajutorul căreia ar putea fi dirijate emoţiile celorlalţi într-o măsură aproape imposibil de realizat prin alte mijloace." Aflăm lucruri utile despre istoria complimentului. Nimeni nu poate preciza originea cuvântului şi nici când a apărut prima oară, dar în dicţionarul din 1860 al Fraţilor Grimm, noţiunea de compliment era datată în ultima treime a secolului al XVII-lea.

Aflăm cum se poate învăţa să faci un compliment bun, ce vor să audă femeile şi bărbaţii deopotrivă, în ce constau stereotipurile, complimentele pentru copii, pentru părinţi şi pentru cei care nu agreează complimentele, ce spun complimentele despre noi, modele de bază pentru complimentele bune, tehnici pentru complimentele credibile, tipuri de complimente pentru douăzeci de scopuri. Dar şi cele şase mari gesturi care dovedesc preţuirea.

Gloria Beck s-a nascut în 1968 la Köln, în prezent este expert în probleme de retorică. A urmat Dreptul la Konstanz, Heidelberg si Mannheim, frecventând, de asemenea, seminarii şi conferinţe de literatură şi istoria artei. A terminat un master în educaţia adulţilor la Universitatea din Kaiserslautern. Începând cu anul 2000, Gloria Beck a susţinut cursuri de retorică la Universităţile din Bonn, Koblenz şi Koln.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO