Ziarul de Duminică

TIAV 2007

TIAV 2007

In pas de dans, la Palatul Cotroceni

16.02.2007, 14:50 26

11 galerii de arta, 48 de artisti invitati, doua muzee, o personala de fotografie. Sunt numai cateva dintre sectiunile celei de a sasea editii a Targului International de Arte Vizuale, deschis miercuri, 14 februarie, in pavilionul 2 al Romexpo, de catre primul-ministru, Calin Popescu-Tariceanu.
Caracterul mai accentuat de targ de arta din acest an este rezultatul unei mai vechi idei a organizatorilor. Din acest motiv s-a limitat numarul artistilor invitati, s-a eliminat jurizarea lucrarilor, obligatorie pentru un salon de arta, dar nu neaparat necesara in cazul unui targ de arta. Nu inseamna insa ca au fost abolite criteriile de valoare, fiecare galerie de arta avand propriile standarde de selectie, iar pentru celelalte sectiuni, invitatiile au fost facute, de asemenea, de oameni de specialitate.
Sunt prezente galerii de arta contemporana si anticariate. Galeria Anaid, Clubul Romania UNESCO, Galeria Mica, Galeria Hidalgo din Focsani, Galeria Nemtoi propun vizitatorilor opere ale unor artisti contemporani, in special tineri. Spatiile cele mai mari le ocupa Galeria Dialog, a Primariei Sectorului 2, cu o selectie ampla din creatia artistilor Lucia Cosmescu, Monica Brates Pillat, Stefan Sevastre, Benedict Ganescu, Florica Ioan St. Arephy si Constantin Butoi si TIAV Gallery a Fundatiei Societa Club UNESCO, care expune, pe langa operele unor artisti romani (Aurel Patrascu, Rares Pantea, Emilia Kiss), o selectie de arta straina contemporana (sapte artisti din Franta si unul de la New York). Prezenta internationala la targ este completata de piesele semnate de canadianul de origine romana Nicapetre, reprezentat de Centrul Cultural Nicapetre al Muzeului Brailei, de trei artisti din Italia (Enzo Marino, Placido Scandurra, Massimo Pompeo) si de sculptorita austriaca Elisabeth Ledersberger-Lehoczky.
Interesanta si oarecum exotica pentru peisajul bucurestean este expozitia realizata de Ambasada Venezuelei. In contrapartida, Rompres etaleaza o selectie de fotografii sub genericul Bucuresti, micul Paris.
Sectiunea de fotografie a acestei editii propune un singur artist, Dinu Lazar, cu o spectaculoasa selectie de imagini.
Nu lipsesc dansul (Sergiu Anghel si dansatorii sai), stepul si pantomima (Gestual Art), muzica cu Anca Parghel, Puiu Pascu Band, George Baicea Electric Jazz, Remember '26 Dixieland Band, formatiile Basillica si Pontice, cvartetul Pan Art si Ansamblul Pescarus.
Lista, desigur, nu este completa.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels