Ziarul de Duminică

Tot ce trebuie să ştiţi despre evaziunea fiscală

Tot ce trebuie să ştiţi despre evaziunea fiscală

Autor: Ziarul de Duminica

14.09.2012, 00:03 448

Neculai Cârlescu

Evaziunea fiscală.

Comentarii şi exemple practice

Colecţia Instrumente Juridice

Editura C.H.Beck

Cu toate că dintotdeauna şi pretutindeni evaziunea fiscală a fost condamnată, cuvintele care desemnează acest fenomen sunt imprecise, iar domeniul pe care-l exploatează este incert. Editura C.H. Beck vă propune lucrarea "Evaziunea fiscală. Comentarii şi exemple practice" destinată mai multor categorii de persoane, printre care poliţişti, procurori, judecători contabili sau avocaţi. Lucrarea prezintă în cele 352 de pagini, într-o manieră practică, fenomenul evaziunii fiscale.

Pentru o mai bună înţelegere a textului legal, cât şi a modalităţilor de comitere a infracţiunilor, au fost folosite foarte multe exemple. Cititorul poate privi legea cu ochii practicianului, poate înţelege normele legale prin prisma realităţilor sociale.

Poliţiştii şi procurorii vor găsi analizate multe "cazuri tipice", modalităţi concrete de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală, situaţii cu care aceştia se confruntă zi de zi în activitatea practică.

Judecătorii vor găsi un punct de vedere cu privire la confiscarea specială a mărfurilor, încadrarea juridică pentru "frauda tip carusel", modalitatea de evaluare a prejudiciului în diferite situaţii particulare sau modalitatea de aplicare a clauzelor de nepedepsire şi de reducere a pedepselor.

Avocaţii vor găsi expuse multe idei care pot veni în sprijinul învinuiţilor sau a inculpaţilor pe care îi asistă, pentru o corectă aplicare a legii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO