Ziarul de Duminică

Turneu european Gheorghe Zamfir, în onoarea Zilei Naţionale a României

Turneu european Gheorghe Zamfir, în onoarea Zilei Naţionale a României

Autor: Ziarul de Duminica

11.11.2010, 15:16 26

Gheorghe Zamfir, omul cu 120 de milioane de CD-uri vândute, i-aadus naiului, un banal instrument muzical balcanic, celebritateamondială. Institutul Cultural Român organizează o serie de treiconcerte cu Gheorghe Zamfir si orchestra Creator Art din RepublicaMoldova, în onoarea Zilei Naţionale a României.
Concertele vor avea loc la Chişinău (sala Filarmonicii Naţionale«Serghei Lunchevici», duminică 21 noiembrie, ora 18.00), Bruxelles(sâmbătă 27 noiembrie, ora 19.30, Conservatorul Regal dinBruxelles) şi Paris (duminică 28 noiembrie, ora 19.00, GymnaseMarie Bel).
80 de discuri de platină, peste 200 de albume şi CD-uri, dar şi opersonalitate uriaşă - acesta este Zamfir, cel din coloana sonoră aMarelui blond cu un pantof negru, din Once Upon A Time in Americasau Kill Bill.
Seria de concerte este organizată de Institutul Cultural Român cusprijinul mai multor asociaţii româneşti şi basarabene din Franţaşi Belgia şi coordonată de Centrul Român de Informare de laBruxelles.
Orchestra Creator Art, înfiinţată în 2007, a susţinut concerte înRepublica Moldova, Belgia, Franţa şi Luxemburg.

Imaginea a fost realizată de Adriana Neagoe, MediafaxFoto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO