Ziarul de Duminică

Virginica

Virginica

Lucrare de Amy Crehore

21.10.2008, 16:31 306

Virginica

Si cu toate acestea, incepand chiar de a doua zi dupa "prima noastra noapte petrecuta ca iubiti "dupa groaznicul declic, am remarcat nefericit ca trupul ei nu-mi mai starnea acea emotie inocenta, contemplativa, pura, eterica, asa cum facea nu demult, ci doar niste sentimente amestecate - din pacate mult mai joase.
De pilda, nu-i puteam privi fundul, cand se vantura pe langa mine, fara sa nu mi-o imaginez, de fiecare data, asezata "ˆ quatre pattes" in mijlocul patului, privindu-ma peste umar, cu o mesa blond-cenusie curmata peste nas, cu narile frematande, confundandu-ma cu Puiu-eruptorul-acneiform si cu morcovul lui rosu si subtire spintecand aerul si marea, ca taisul provei unei coverte. Cat despre Pompi bautorul de vodca... era cosmarul meu circadian. Insa, mi-am repetat mult timp, pana la extenuare nervoasa: date fiind faptele, oare mai avea vreun rost sa umblu sa-i cunosc pe antecesori, eventual sa port cu ei o conversatie, la o sticla de bere Noroc la kil, ca o amanta inselata? La ce mi-ar fi folosit? Nu, nu, hotarit lucru - nu!
Nu-mi puteam lua ochii (ii inchideam, incercand in zadar sa scap de stima care ma bantuia) de la locul in care se intersectau, doua cate doua, cusaturile cu ata galbena, rezistenta, ale blugilor Virginicai, cand ea rasfoia vreo revista pentru adolescenti, lasata relaxata pe spate, cu genunchii lipiti, dar cu talpile departate nerusinat (si care avea - revista ! - invariabil, ca toate celelate reviste pentru pustoaice si pentru doamne in toata firea, rubrica ei de consiliere sexuala: El vrea, tu vrei ?, Cum sa-l pastrezi pana te simti pregatita? O gravida mai are dorinta sexuala? - cu aceasta incepea Violanda lectura si pe aceasta o devora prima, lacoma, ca pe varful de frisca al unei prajituri cu ciocolata).
Ei da, si eu fusesem in Arcadia, dar acolo am gasit o stepa dezolanta devalizata. O, Doamne!
*
Nu cred ca mai are rost sa insist asupra detaliilor vietii noastre intime din aceea perioada, caci simt ca mi se face rau din pricina nostalgiei (consider ca acest cuvant ar trebui sa se scrie cu cratima etimologica!) si nu as avea puterea sa merg pana la capat.
 Incercam din rasputeri, ocupandu-mi mai tot timpul cu asta - cand o imbratisam pe Ludmila, cand eram la volan, chiar si cand aveam scaun - sa gasesc circumstante, gesturi si mingiieri pe care banuiam (mai aveam puterea sa banuiesc - cu pretul cator indoieli, care mi-au macinat nervii !) ca ea nu le experimentase cu gasca ei de destrabalati.
Cateodata, destul de rar, in diminetile in care ramaneam singuri, cind ea era racita si lipsea de la scoala, cind era bine dispusa si eu zaceam sleit, cu ochii pironiti in tavan, Virginicai ii placea sa se distreze pe seama mea, pufnindu-mi in ureche si soptindu-mi, ca si cum ar fi fost lovita de glosoplegie, ca e indragostita de mine pana peste urechi, lulea si clarinet si ca are chef - dar sa nu-mi fac probleme, caci o sa ma lase in pace, fiindca stie ca am nevoie de timp ca sa ma refac. Cat de mult ma umilea!
De cate ori se afla in bratele mele, Virginica facea sex, nu dragoste, cu dezinvoltura cu care, de pilda, i-ar fi tras un sut in fund placidului sau frate Sandu, sau ar fi practicat un sport - aruncarea cu sulita, popice, gimnastica ritmica la sol cu maciuci, ori gimnastica la cal cu minere. Cred ca ii facea mare placere sa ma surprinda cu garda lasata, si sa exceleze cu orice pret, de dragul performantei.
Ma cucerise inocenta ei - iti aduci aminte, Virginica, cand ti-ai asezat, acum doar doi ani (!), in dreptul slitului o vanata uriasa, pe care abia o tineai cu amandoua palmele facute caus si m-ai intrebat daca asa arata penisul (puneai accentul gresit si pronuntai cuvantul pe-n's) unui barbat de 100 kg - si acum (exista vreo sansa sa ma insel? Pentru asta mi-as fi scos bucuros toti dintii si mi-as fi pus proteza dentara, ca profesorul Pnin!) eram, probabil, babac-su II, cu care si-o punea, din teribilism, pe care il ucidea cu nerusinarea si lipsa de inhibitie a trupui ei inca necopt.
Eram sigur, in fine, ca ma mintea, ca sufletul ei era profund pacatos si spurcat (desi continua sa-si increteasca nasul ca pe vremuri, sa-si pipaie, cu indexul varat in gura, primul molar de pe arcada superioara stanga, no. 25, a carui carie avansase si o jena - de ce nu am urmat eu stomatologia, ca s-o doftoricesc cum se cade, sub puterea anestezicului?) Eram absolut convins ca jura stramb, in deplina cunostinta de cauza, si ca nu-mi impartasise decat o parte infima (varful inghetat si nins al aisbergului: 1/8) din adevarul ingrozitor pe care il tinea ferecat in ea, sub zeci de lacate fermecate.
Cum, cu Pompiliu, cu fratele sculer-matriterului? Cu acordul tacit al tatoasei Deea care era plina de toale si bijuterii? De ce? De ce? In ce anturaj obisnuia sa...?
Vade retro, Satana!
*
Am parcat masina peste drum de discoteca Vox - Salt' n' Spicy Wave, convins ca o voi gasi acolo. O laudase de prea multe ori, spunandu-mi, suspect de exaltata, ca e cea mai superadevarata. Zgomotul muzicii rave razbatea pana la mine, prin portierele inchise. Am coborat, incognito, nu inainte sa-mi pun ochelarii de soare cu lentile negre opace. I-am platit 50.000 unui chelios imbracat cu o geaca de piele direct peste piele, care statea la intrare, fata in fata cu alt chelios, care purta si el aceeasi uniforma. Acesta (primul chelios) mi-a luat mina ("Ce faci dom'le?") si mi-a aplicat o stampila rotunda, jumatate pe incheietura, jumatate pe manseta alba a camasii, in timp ce eu imi trageam mana ("Biletu', domnu'!" ) din mana lui.
Inauntru era o atmosfera de manej indracit, peste care D.J.-ul JOE revarsase talazul cu decibeli inspumati. Mi-am facut loc printre trupuri inghesuite, transpirate, dezgolite, contorsionate, biciuite de pulsatia luminilor stroboscopice, care tasneau din toate colturile.
Era multa pustime, in plin dezmat. Intre 12 si 16 ani. Baietii (neinteresanti!) dansau cu bustul gol, cu tigarile aprinse in coltul gurii, si isi roteau tricourile si camasile mototolite deasupra capului ca pe niste lasouri. In mana ramasa libera, cei mai multi tineau doze de bere sau sticle de tarie. Fetele ii copleseau numeric si pareau mai putin expansive, mai interiorizate, mai preocupate de acuratetea coregrafiei, pe care o executau in transa. Majoritatea dansau mimand un act sexual interminabil cu un partener invizibil, din perspectiva unei woman on top. Dansul la bara al unei stripteuze parea o gluma buna retro. In mod particular mi-a atras atentia frecventa incredibila pe care le-o imprimase feselor (contractate! decontractate!) o tipa fitoasa bruneta, subtire, cu sani mari, machiata excesiv, pe care mi s-a nazarit ca o cunosc de undeva. I se vedeau limpede, in lumina spectrala a reflectoarelor care impanzeau tavanul inalt, jumatatile areolelor vinete, itite din sutien, dar ei parea sa nu-i pese deloc. tinea ochii inchisi, mainile intinse deasupra capului si cred ca traia un orgasm autentic. Aproape ca uitasem, ametit de pulsatia stroboscopului, de Virginica, care nu se zarea nicaieri: nici in grupul pustoaicelor orgasmice heterosexuale, nici in cel al lesbienelor perechi, nici printre putoii beti care urlau in gura mare ca-si baga "tot" in "tot".
Am comandat cincizeci de whisky si, in momentul in care duceam paharul la gura, doua degete m-au batut delicat pe umar. M-am intors si privirea mi s-a izbit violent de fata latareata si boita tipator a unei martaloage, cam de varsta mea: "Nu-mi oferi si mie ceva de baut, frumosule?" Fara sa astepte sa-i raspund, s-a saltat din sale, intr-o rana, pe scaunul inalt, cu picior metalic, acoperindu-si, cu un gest cochet al palmei grasute, locul in care i se imbinau pulpele groase. Mi-a zambit larg, amabila, dezvelindu-si incisivii, caninii si lipsa simetrica a premolarilor, sub buza superioara. Dedesubtul bluzei ieftine din spandex, fara bretele, sanii i se lipisera de stomac. Nu mi-am putut stapani o miscare de repulsie - pe care insa tipa n-a luat-o in seama. Probabil ca se obisnuise. Persevera. Pe umarul drept avea un neg mare cat o cireasa, din care rasareau cateva fire de par sarmoase. Peste negul acela gretos am zarit, pret de o clipa, simtind ca mi se taie genunchii, chipul mic al Virginicai, aureolat de pletele ei blonde. M-am aplecat, cautand in buzunarul sacoului o bancnota de 100.000 de lei, pe care i-am indesat-o nefericitei in palma umeda. "Frumosule, de banii astia iti fac si un scurt ..."
Nu ar fi avut cum sa ma vada. Mi-am croit, in graba, drum intors printre tinerii dezlantuiti si am urcat scara in spirala, la etaj.
Am gasit destul de repede un loc liber la o masa, chiar langa balustrada. De acolo puteam panorama in voie intreg ringul de dans strabatut de zeci de lumini colorate, fara sa fiu observat. Am cautat, nelinistit si alarmat, crestetul blond-alun al copilei. (M-am uitat la ceas: 00:03. Inima imi batea sa-mi sparga pieptul). L-am localizat, curand, la vreo 10-15 metri distanta, undeva in dreapta mea, at two o'clock. Virginica purta doar bluza alba (unde isi lasase geaca?) si dansa intr-un grup de trei tineri de varsta ei: o fata mica de statura, cu ochelari, si un baiat inaltut, care isi pastrase camasa pe el.
Se misca (draga de ea) in stilul pe care il exersa de mult timp in oglinda, sau in fata mea, cand era in toane bune: miscarile ei nu era diferite de cele pe care le vazusem la celelalte (putine) fete rezonabile (nu la "orgasmica", in nici un caz!). Nimic violent sau vulgar - doar incitant, nespus de incitant! (Bratele indoite din coate, palmele impreunate la ceafa, balansarea ritmica a pelvisului, pletele fluturand peste fata, intr-o parte, apoi in cealalta, parca ar fi fost palmuita usor de un inger). Cei doi erau mai stangaci, in orice caz pareau sa nu aiba un simt deosebit al ritmului. M-am concentrat, transportat de placere, asupra miscarilor fluide ale soldurilor ei, asupra pantecelui gol, cu ombilic adanc si catifelat, care urca si cobora purtat de fluxul muzicii.
Atunci, manata parca de o invizibila unda telepatica, Virginica s-a intors cu fata spre mine, privind in sus, si intre noi s-a asezat ceafa coafata cu tepi a unui tip brunet, desirat, rasarit de nicaieri, care s-a aplecat deasupra ei si a inceput sa o sarute lacom. Un junghi mi-a trecut, ca un cutit, prin maduva oaselor si mi s-a oprit in ceafa, insurubat acolo ca un sfredel vidia! Ochii - care mi se cascasera enormi, gata sa sara din orbite - au vazut degetele translucide ale Virginicai infigandu-se in spatele gol al tipului necunoscut, chiar sub omoplati. Apoi ele s-au destins, au coborat impreunate pe sira spinarii si au disparut molatice in dreptul salelor, sub curea. Peste cateva clipe, perechea inlantuita s-a rasucit, leganandu-se usor, cu 180 de grade (sau ringul s-a invartit cu toti cei aflati acolo, care se agitau si urlau prosteste ca niste gremlini...) si am putut sa deslusesc palmele late, de gorila, ale ipochimenului, care ii framantau Virginiei fundul.
Am dus masinal mana la buzunarul interior al sacoului si am scos pachetul de tigari care zacea acolo nedesfacut. Am incercat sa desfac celofanul si sa scot o tigara, dar n-am fost in stare. Mainile imi tremurau atat de tare, incat am scapat pachetul de tigari pe jos. Virginia si-a desprins, zambind transportata, buzele din gura de maimuta a tipului cu teasta tepoasa, i-a incolacit cu amandoua bratele gatul, l-a tras in jos si i-a soptit ceva la ureche. Urangutanul a ras, ea l-a sarutat dragastoasa pe barbie, apoi si-a rezemat fruntea de umarul lui. Un tanar de la o masa vecina mi-a varat sub nas pachetul de tigari. "...Pe jos, domnule", am auzit ca prin vis. Am vrut sa-i multumesc, insa nu stiu ce i-am spus, ori fata mea devastata de umilinta si de furie l-a speriat, caci s-a retras speriat la masa lui, rugandu-ma sa-l iert. Nu voia sa aiba probleme, mi-a zis.
Intre timp Virginica mea se intorsese cu spatele la porcul biped tepos care grohaia in calduri (abia acum am putut sa-l observ mai bine - cu pumnul inclestat pe jungher - de la distanta aceea i-am putut distinge doar fata cabalina, nasul tesit si gura larga, cu buze groase desfacute - nu cred sa fi avut mai mult de 17-18 ani) si dansa aplecata, cu palmele pe genunchi, atingandu-i sexul cu fundul bombat. Tipul si-a dat capul pe spate, extaziat, a prins-o de umeri, a tras-o spre el si i-a mangaiat sanii peste bluza. Virginica i-a luat labele paroase in palme si le-a incrucisat, strangandu-si umerii infiorata, peste pantecele pe care nu se uscasera inca saruturile si lacrimile mele sarate. Era prea mult.
Numai vointa mea uriasa de a vedea tot (sau, cine stie, teama absurda ca as fi putut sa o pierd definitiv, facand vreun gest necugetat) m-a impiedicat sa cobor fulgerator de la masa mea, sa-i spulber cu lovituri letale de pumn pe toti cei care mi-ar fi stat in cale, sa ma opresc in fata curvistinei Virginia Anason, de 13 ani, eleva in clasa a VIII-a si sa le smulg inima din piept: intai lui, apoi ei. Deliram...
Atunci, ceva s-a petrecut cu mine, cu siguranta. Nu stiu nici astazi cum si de ce (poate creierul meu atinsese limita de stocare a suferintei si disperarii; o siguranta - ha! - se arsese, salvand astfel intreg circuitul neuroelectric!) am simtit, dintr-o data, usurat, ca organismul meu suprasolicitat (tahicardie, extrasistole, dispnee, parestezie) reintra, treptat, in parametrii normali de functionare si ca ma linistesc. Traiam (surprins) chiar un sentiment difuz de vinovatie din cauza asta. Mi-am luat pulsul: 73. M-am uitat la ceas: 00:28. Pentru prima oara, dupa 25 de minute (atat de mult timp trecuse?) mi-am zis ca n-are nici un rost sa continuu sa o urmaresc pe Virginia ca un oligofren voyeur cum se mozoleste cu tipul ei.
Mi-am aprins o tigara linistit, i-am zambit tanarului de la masa de alaturi si i-am spus ca e o mare porcarie sa fumezi. Mi-a raspuns, temator, ca el nu fumeaza, e... Maine dimineata, inainte ca Virginia sa se fi trezit, eu imi voi fi facut deja valizele si le voi fi aranjat in portbagaj. Am hotarat sa plec acasa. M-am ridicat in picioare. Virginia si tipul nu mai erau acolo. Cu atat mai bine. Am coborat scarile pasind relaxat. M-a intampinat martaloaga nefericita, care a dat sa ma intrebe daca nu cumva... Am intins mana spre sanii ei cazuti, am prins-o de mijloc si am sarutat-o pe gura apasat. "Nu, dragoste, e prea tarziu!" am zis. "M-a rezolvat altcineva, acolo sus." A oftat din suflet. "Domnu', la 13 ani toate fetele e femei." HŽlas! a c'est tellement vrai, ma cocotte!
Afara incepuse o ploaie rece. Mirosea a gogosi si a zapada. Am intrat in masina, mi-am scos ochelarii opaci de soare si m-am aplecat sa-i pun la locul lor, in torpedo. Am zabovit cateva clipe privind fascinat picurii de ploaie marunti care cadeau rapaind pe parbriz, tot mai desi, si care incepeau sa alunece, ingemanati, sub propria lor greutate, sporita mereu, formand mici paraiase ce urmau, la mica distanta unul langa altul, trasee capricioase. Priveam prin geamul din sticla securizata, impanzit cu broboane mici, stralucitoare, strada cu cladiri, stalpi electrici si firme luminoase ca si cum as fi avut ochii scaldati in lacrimi.
Am rasucit cheia in contact si am pornit stergatoarele. Chipul zambitor al Virginicai a aparut, pe neasteptate, in partea dreapta a parbrizului, mangaiat de miscarea mecanica a lamelelor lungi de cauciuc. Ploaia inghetata ii lipise parul de frunte. A deschis portiera larg si s-a strecurat repede inauntru. Si-a rezemat ceafa de tetiera, a strans din pleoape si a gangurit vesela:
"Nenusu, dragul de tine, te-ai gandit c-o sa ma ude... Daca nu te gandeai sa vii, as fi ajuns acasa congelata ciuciulete!"
Nu i-am raspuns nimic. Am zambit absent, ca unei naluciri, si am demarat lent. Am privit-o cu coada ochiului cum incerca sa isi stoarca parul ud, rasucit in pumn. Si-a scos geaca de blugi si a aruncat-o peste umar, pe bancheta din spate. S-a intors spre mine si m-a sarutat pe obraz:
"Am dansat in dobitocie. Nu-mi mai simt picioarele!"
Virginica si-a scos cizmele, si-a prins in palme talpile si a inceput sa le maseze sasaind de durere. Balerinii zaceau pe podea, iesiti din plasa de plastic, rasturnati pe o parte.
"Ar trebui sa-mi scot si blugii. Mi s-au incleiat pe pulpe. Stii, a fost extraordinar la disco!" a exclamat satisfacuta.
A tras de blugii uzi, peste calcaie, cu genunchii lipiti de piept. A oftat din nou, a mototolit grabita in palme blugii uzi prefacandu-i intr-o minge de baschet, pe care a azvarlit-o, tot in spate, peste geaca. S-a rasucit turtindu-si fata de geam si a facut cu mana, binedispusa, unui grup de prietene fara umbrele care ocoleau baltile sticloase de pe trotuar. Pe fesele ei contractate, chilotul tanga inca lasa sa se vada triunghiul alb imprimat de costumul de baie in urma cu doua luni.
"Stii, Nenusu, cred ca ar trebui sa imi scot si chiloteii...", a zis razand, intorcandu-se cu fata spre mine. Si-a apasat buzele desfacute pe umarul meu. "Mi-a fost foarte dor de tine, intelegi?" Intelegeam.
Apoi, pe neasteptate, cand am oprit la semafor, am simtit ca mi se face rau. Inima a inceput sa-mi bata cu putere, din ce in ce mai repede, rasucindu-se si rostogolindu-se dureros in spatele sternului. Un val de sange mi-a inundat obrazul, galgaind deodata in amandoua jugularele, care parca stateau sa plesneasca dintr-o clipa in alta. Am cascat gura cautand, ca un inecat, o bula de aer salvatoare care plutea undeva deasupra, indepartandu-se mereu, contractandu-se tot mai mult - si aveam, curios lucru, in fata ochilor, proiectata pe parbrizul maturat de stergatoarele care faceau un zgomot infernal, suprapusa peste secventa dintr-un film necunoscut in care cineva era intubat pe patul de spital, imaginea gurii rotunde si a branhiilor frematatoare ale unui peste hidos, ale unei anghile uriase care serpuia incolacita in apa maloasa si galbuie a acvariului iluminat cu un bec de 40W al lui Tanti Eta. Eram convins ca blestematul acela de peste o sa sparga geamul de sticla securizata si o sa se napusteasca asupra mea cabrandu-si coada ca o anaconda care, cascandu-si gura diforma, imi va apuca intai capul sorbindu-l in vortexul cleios al maruntaielor lui portocalii...
Am auzit glasul subtire al Virginicai intrebandu-ma unde mergem, gatul mi se umpluse cu saliva amestecata cu mal care duhnea a sulf. "Nenus, ce ai? Nu te simti bine?" Nu voiam sa sfarsesc asa, in nici un caz nu acum, bratele imi erau tepene si amortite, mama tipa in receptor sa vina repede ambulanta, aveam o criza de laringita striduloasa, ma strangea in brate si imi arata luna galbena spanzurata deasupra balconului nostru, la etajul III. Din gambele intepate cu mii de ace a inceput sa-mi urce prin pulpe spre stomac o senzatie de frig usturator. "Nenus, ti-e rau?" Ma simteam ingrozitor de singur, parasit in fata unei intinderi nesfarsite, ireale, fara nici un punct de sprijin, pierzandu-mi echilibrul cu fiecare pas sovaitor, suspendat in vidul unui desert gazos care se unea la orizont cu un cer de cenusa pulsand neintrerupt... "Nenule, te rog, opreste masina! Nen, ne..."
Ne-am oprit afara din oras, intr-un refugiu pe soseaua nationala, sub niste ulmi despuiati care se zbuciumau in bataia vantului starnit de ploaie, ca intr-un film noir alb-negru din anii '40. Am blocat usile si am stins farurile. Virginica a trecut printre scaune si s-a ghemuit pe bancheta din spate. Am rasucit spre plafon oglinda retrovizoare si mi-am aprins o tigara. Virginia m-a intrebat daca nu vreau sa pun un CD. Voia sa asculte niste muzica. Nu i-am raspuns nimic si nu am schitat nici un gest. Am ramas nemiscat mult timp, cu creierul sleit, urmarind prin parbrizul manjit de picurii de apa ce cadeau in rafale farurile masinilor razlete care rasareau deasupra capotei ude, palpaind, la inceput neinsemnate ca niste varfuri de ac, crescand apoi rotunde, pe masura ce se dilatau apropiindu-se in goana, pana cand deveneau niste reflectoare orbitoare enorme care, odata ajunse in dreptul umarului meu stang, explodau ingemanate. Urma o bezna tiuitoare.
"Mi-e frig. Vreau acasa la Mami si la Sandu!...", am auzit in spate glasul gatuit de spaima al Virginicai. M-am intors spre ea simtind cum povara intregii greutati a trunchiului meu se rasuceste asemenea unei masinarii greoaie si i-am spus sa se duca dracului.
Fragmente din romanul cu acelasi titlu, in curs de aparitie la Editura AULA
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO