Business Hi-Tech

Daniel Slăvenie, CEO & partner, Limitless Agency: Piaţa românească de e-commerce a atins pragul de 7 mld. euro şi se află într-un moment de stabilizare

Daniel Slăvenie, CEO & partner, Limitless Agency: Piaţa...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.05.2024, 00:07 179

„Piaţa de comerţ electronic o să înregistreze creştere şi anul acesta, dar va fi o creştere mică, similară cu cea de anul trecut, nu va fi la fel de mare ca în anii anteriori“.

Piaţa românească  de comerţ electronic a atins pragul de 7 miliarde de euro la finalul lui 2023, valoare ce cuprinde atât partea de bunuri şi produse, cât şi pe cea de servicii – precum asigurări, transport şi călătorii.

„Anul acesta văd o creştere mică a pieţei de e-commerce, pentru că în prezent piaţa se stabilizează. Deci, piaţa naţională de e-commerce o să înregistreze o creştere şi anul acesta, dar va fi o creştere similară cu cea de anul trecut, adică o creştere mică. Nu va fi la fel de mare ca în alţi ani şi contează foarte mult ce o să se întâmple şi în mediul geopolitic“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Daniel Slăvenie, CEO & partner al agenţiei de marketing digital Limitless Agency. El a adăugat că în România aproximativ 45% dintre utilizatorii de internet fac şi comenzi online, astfel că jucătorii din domeniu mai au mult loc de creştere.  „Spre comparaţie, în ţări mai dezvoltate din Europa aproxi­mativ 95% din utilizatorii de internet au făcut comenzi online. Deci noi încă avem destul de mult loc de creştere şi vor fi presiuni în continuare“, a spus Daniel Slăvenie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO