Companii

Minivacanţa de 1 Mai legată de cea de Paşte i-a descumpănit pe hotelierii de pe litoral: „Alăturarea celor două sărbători nu este benefică, turistul de 1 Mai este diferit de cel de Paşte“.

Minivacanţa de 1 Mai legată de cea de Paşte i-a...

Autor: Miruna Diaconu

01.05.2024, 00:07 1195

♦ În perioada 1 – 3 mai preţurile pentru o cameră de hotel pornesc de la 50-60 de euro şi ajung şi până la 400 de euro pe litoralul românesc, potrivit platformei Booking.com ♦ Faţă de anul trecut, preţurile pe litoral au crescut cu circa 10-15%.

Data de 1 Mai reprezintă simbolic startul sezonului de vară, astfel că, în fiecare an, staţiunile de la la malul mării, în special Mamaia şi Vama Veche sunt pline de turişti în jurul acesti date. Rezervările din acest an, când vacanţa de 1 Mai este cumulată cu sărbătorile pascale, nu reuşesc să depăşească nivelul anului trecut.

„Niciodată litoralul nu a avut o cerere foarte mare în perioada de Paşti, chiar şi dacă ar fi căzut în aprilie sau în mai, nu există un volum foarte mare. Există cerere, suntem mulţumiţi, dar nu la nivelul în care să spunem că hotelul este plin şi curg rezervările“, spune Iuliana Tasie, managerul care administrează Ana Hotels Europa Eforie Nord şi Ana Aslan Health Spa, parte din grupul hotelier ANA Hotels.

Alăturarea celor două sărbători nu este una benefică, chiar dacă există o vacanţă mai mare în loc de două mai mici, adaugă ea. Turistul care călătoreşte de 1 Mai este diferit de cel care pleacă în vacanţe în perioada sărbătorilor pascale.

„Oaspeţii care vin de 1 Mai vin pentru distracţie, plimbări, merg în Mamaia sau Vama Veche în cluburi. De Paşti vin familiile cu copii“, spune Iuliana Tasie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO