Analiză

Dispută dură pe cele 2 mld. euro ale Bucureştiului. Chiliman, de la 1, este cel mai bogat primar, cu 300 mil. euro pe an

Dispută dură pe cele 2 mld. euro ale Bucureştiului

Autor: Iulian Anghel

31.01.2011, 23:15 817

Disputa pe marginea desfiinţării sectoarelor Bucureştiului seamplifică, iar miza este foarte mare, întrucât vizează controlulunul buget uriaş, două miliarde de euro, anual.

Primăriile de sector care au pus în dezbatere publică proiectele debuget pentru 2011 previzionează venituri cumulate de aproximativ 1mld. euro anul acesta.

Desfiinţarea sectoarelor, omiză de 2 miliarde de euro, decisă prin referendum în lunamai

Cum Primăria Generală a Capitalei are ea singură venituri de 1 mld.euro anual, desfiinţarea bugetelor sectoarelor şi realizarea unuibuget unic pentru Bucureşti (cum doreşte PDL) ar conduce laformarea unui "megabuget" de 2 mld. euro.

Liberalii care controlează cel mai bogat sector al Bucureştiului,sectorul 1 (cu venituri anuale de 300 mil. euro), se opunproiectului. Bucureştenii vor decide în luna mai dacă sunt de acordcu desfiinţarea sectoarelor sau a bugetelor lor. Primarul generalSorin Oprescu a anunţat un referendum în acest sens în lunamai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO