Auto

AutoItalia relansează Jeep în România. Primul showroom s-a deschis în Piaţa Presei

AutoItalia relansează Jeep în România. Primul showroom s-a deschis în Piaţa Presei

AutoItalia relansează Jeep în România

Autor: Bogdan Alecu

29.09.2011, 13:33 828

La şase luni de când AutoItalia a fost preluată de israelienii de la Mediterranean Car Company, compania a preluat oficial importul şi distribuţia mărcii Jeep în România, acesta fiind primul pas al noilor acţionari în vederea dezvoltării firmei. Mai mult, tot în cele şase luni AutoItalia a renunţat la importul mărcii SsangYong, preluat ulterior de New Kopel dar şi la cel al motocicletelor Honda.

Preluarea importurilor mărcii Jeep, deţinut până în primul trimestru al acestui an de Mercedes-Benz România vine în condiţiile în care Fiat Group a preluat în iunie 2009 grupul american Chrysler, incluzând în portofoliul său european nu numai o gamă de noi modele ci şi una dintre mărcile auto cele mai încărcate de istorie, din întreaga lume.

Alianţa cu Fiat Group nu a adus mărcii doar avantaje strategice ci şi unele de ordin tehnic ce se materializează prin intorducerea de noi platforme, noi tehnologii conform aşteptărilor europene. Noul Jeep Grand Cherokee este spre exemplu echipat cu un motor turbo diesel de 3.0 litri cu tehnologie Fiat Multijet II.

Ca reprezentant oficial al mărcii în România, AutoItalia Group începe din această toamnă comercializarea gamei Jeep asigurând, în acelaşi timp, întreaga gama de servicii post-vânzare atât pentru noile modele cât şi pentru cele existente deja pe piată. Reţeaua de concesionari a mărcii Jeep, aflată în dezvoltare, cuprinde în prezent 7 showroom-uri: 3 în Bucureşti (Jeep AutoItalia City Gates, AutoItalia Colentina şi AutoPerugia 1 Decembrie), Constanţa, Iaşi, Cluj şi Piteşti.

Gama Jeep

Jeep Compass, un SUV compact ce înglobează o serie de tehnologii de ultima oră şi combină caracteristicile specifice segmentului cu performanţă, manevrabilitatea, consumul şi preţul unui autoturism de clasă C. Cu alte cuvinte, un crossover ce aduce valorile Jeep mai aproape de public, de mediul urban. Jeep Compass este echipat cu noul motor de 2.2 litri turbo diesel de 163 CP şi respectiv 136 CP. Modelul dispune de sistemul de tracţiune integrală Freedom Drive I dar şi de noi mecanisme de direcţie şi suspensie. Pentru prima oară în Europa modelul dispune acum şi de transmisia 4x2. Versiunile de echipare sunt Sport şi Limited iar preţul special de lansare porneşte de la 25 950 Euro, TVA inclus.

Jeep Grand Cherokee, a patra generaţie a modelului ce a inventat conceptul de Full-size Luxury SUV, a fost în totalitate regândit pentru lansarea europeană atât în ceea ce priveşte exteriorul cât şi detaliile de interior. Noua generaţie Grand Cherokee este echipată cu sistemul de suspensie pneumatic Quadra Lift şi controlul tracţiunii Select Terrain, cu cinci setări, pentru a garanta performanţă on şi off road: Auto, Sand/Mud, Sport, Snow şi Rock. Noul model este echipat printre altele cu un motor dezvoltat recent de Fiat Powertrain, un turbo diesel V6 3.0 litri cu injectoare de 1.800 de bari şi tehnologie Multijet II. Motorul dezvoltă o putere de 241 de CP şi respectiv de 190 CP. Nivelurile de echipare sunt Laredo, Limited şi Overland iar preţul porneşte de la 43.000 Euro cu TVA.

Jeep Wrangler şi Jeep Wrangler Unlimited - modelul icon al mărcii americane propune un design interior îmbunătăţit, cu materiale de calitate superioară şi o mai bună ergonomie. Este pus în mişcare de noul motor turbo diesel 2.8 litri de 200 CP şi dispune de sistemul Start&Stop pentru o mai eficientă economisire a combustibilului. Capacităţile off road sunt întărite de sistemele 4x4 Command Trac şi Rock Trac, garantate de existenţa diferentialelor blocante faţă/spate. Cele trei configuraţii disponibile sunt Sport, Sahara şi Rubicon iar preţul porneşte de la 31.500 Euro cu TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO