Auto

BBC pierde lupta pentru ascunderea identităţii pilotului Top Gear, The Stig. Nu, nu este Michael Schumacher

BBC pierde lupta pentru ascunderea identităţii pilotului Top Gear, The Stig
01.09.2010, 18:01 523

Postul britanic de televiziune a pierdut la un proces prin carea cerut interdicţia de a se publica numele pilotului auto careapare în emisiunea Top Gear sub porecla The Stig, informeazăpublicaţia Daily Mail. Numele acestuia este Ben Collins.

Postulde televiziune a încercat să oprească publicarea autobiografieiacestuia, chemându-l în instanţă pe motiv că încalcă contractul deconfidenţialitate şi că aflarea numelui celui care se află înspatele The Stig ar afecta popularitatea emisiunii.

Identintatea lui The Stig a fost un secret puternic apărat,conform publicaţiei doar executivii şi prezentatorii Top Gear,Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May ştiind cine esteacesta. Printre şoferii profesionişti care au fost identificaţi cuThe Stig s-au numărat Damon Hill şi Michael Schumacher. Collins afost dublura care a jucat în scenele de acţiune cu James Bond.

Primele indicii privind identitatea lui The Stig au apărut dupăce compania deţinută de Ben Collins, un cascador din Bristol, şi-apublicat situaţia financiară în care apăreau servicii prestatepentru BBC, în principal pentru programul Top Gear.

Actualul The Stig este al doilea ca rol, după ce identitateaprimului, Perry McCarthy, a fost făcută publică în 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO