Auto

Dacia: Logan Van iese din producţie anul viitor

Dacia: Logan Van iese din producţie anul viitor

Autor: Bogdan Alecu

01.03.2011, 15:22 257

Logan Van, versiunea utilitară a gamei Dacia, construită peplatforma lui Logan MCV va ieşi din fabricaţie anul viitor. Estepentru prima dată în ultimii cinci ani când un model Dacia estescos din fabricaţie la uzina de la Mioveni, ultimul fiind în 2006 -fostul Dacia Pickup, realizat pe platforma vechiului 1310.

Logan Van va fi înlocuit în gama Dacia de un viitor vehiculcomercial mai mare, care va fi produs din 2012 în Maroc, laviitoarea uzină Dacia din Tanger. Aceasta va fi realizată peplatforma viitorului automobil de familie.

Anul trecut la uzina Dacia de la Piteşti s-au produs peste 17.700de modele Logan Van, în creştere cu 6% faţă de anul anterior.dintre acestea, aproape 90% au fost exportate, potrivitstatisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor deAutomobile.

În 2012 Dacia va lansa Duster pe piaţa din Marea Britanie, unadintre cele mai mari pieţe europene, unde Duster poate înregistravânzări de zeci de mii de unităţi, la fel ca în Franţa sauGermania. Astfel, scoaterea din producţie a lui Logan Van va faceloc creşterii producţiei SUV-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO