Auto

Fiat Linea: stil italian "de buget"

Fiat Linea: stil italian "de buget"

Fiat Linea este fabricat in Turcia

01.06.2007, 20:15 65

O masina italiana produsa in Turcia si condusa pe tarmurile asiatice ale Bosforului. Acesta a fost test drive-ul nostru cu noul model sedan Fiat Linea produs de constructorul italian la fabrica din Istanbul, in parteneriat cu Tofas.
Modelul, care potrivit reprezentantilor Fiat intentioneaza sa concureze pe pietele europene cu Renault Megane sedan (fabricat tot in Turcia - n. red.) sau Opel Astra Classic, va fi lansat in Romania in luna iunie in aceeasi perioada pe pietele din Romania, Ucraina si Germania.
Luca Di Meo, directorul producatorului Fiat, a anuntat pentru Romania un pret de pornire de 12.555 de euro.
Pana la sosirea in Romania, noi am condus Linea pe soselele Turciei pret de cateva ore, timp in care am putut observa caracteristicile ce recomanda masina drept un concurent de temut, daca luam in considerare pretul, pentru modele care se odihnesc acum pe primele locuri in topul vanzarilor de automobile compacte. Pe circuitul organizat pe litoralul turcesc, pozitia de condus a Linea s-a dovedit la fel de comoda ca aceea a unui Grande Punto, pe care insa l-a depasit la dinamica si felul in care se comporta pe sosea. Singurul dezavantaj al unui sedan cu un design pur italian si finisaje ingrijite, pentru pretul la care este oferit, il reprezinta viteza maxima atinsa de 165-170 de kilometri pe ora, conform specificatiilor tehnice, care se situeaza sub cea a principalilor competitori.
Totusi, in Romania dar si pe pietele emergente, Linea va fi un concurent serios pentru Loganul construit la Mioveni, dat fiind ca preturile ambelor modele orbiteaza in jurul sumei de 10.000 de euro.
Fiat Linea este mai mare in dimensiuni decat noul Bravo, modelul de clasa compacta al constructorului italian si preia de la Grande Punto, pe langa platforma tehnica, si o parte din designul frontal. Cu o lungime de 4.560 mm Linea este plasat intre un Volkswagen Jetta (4.554 mm) si un Volvo S60 (4.576 mm), in timp ce latimea de 1.687 mm este comparabila cu cea a lui Grande Punto, cu toate ca la capitolul portbagaj, cei 500 de litri ai sai il pozitioneaza in limitele clasei, imediat dupa Logan care are o capacitate de 510 litri.
Versiunea de baza dispune de un motor de 1,4 litri pe benzina care furnizeaza 77 CP. Pentru cei ce doresc un diesel, este oferit cel de 1,3 litri Multijet, ce dezvolta 90 CP si se regaseste si pe lista motorizarilor lui Grande Punto.
Din cele 60.000 de unitati de Fiat Linea fabricate pe an, capacitatea de productie a uzinei Tofas, o parte vor fi comercializate si pe pietele din Africa, America, Asia, nu numai pe cea din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO