Auto

Ford confirmă producţia unui al doilea model la fabrica din Craiova: investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi 1.500 de noi locuri de muncă

Ford confirmă producţia unui al doilea model la fabrica...

Autor: Bogdan Alecu

22.05.2018, 12:17 12923

Ford confirmă astăzi o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi adăugarea unui număr de 1500 de locuri de muncă dedicate producţiei unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova.

Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova. Noul model şi data de start a producţiei acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării acestuia.

"Această nouă investiţie confirmă continuarea evoluţiei gamei noastre de modele interesante produse în Europa şi subliniază totodată transformarea complexului de producţie de la Craiova", spune Steven Armstrong, preşedinte şi CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. "Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producţie este o dovadă clară a flexibilităţii operaţionale a fabricii de la Craiova şi reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali şi cu membrii comunităţii".

Investiţia totală pe care Ford a implementat-o în operaţiunile sale de producţie din România - inclusiv cele 200 de milioane de euro anunţate astăzi - ajunge la aproape 1.5 miliarde de euro din 2008 încoace, momentul achiziţiei uzinei de la Craiova. În plus, Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătăţiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboţi fiind instalaţi pentru a spori eficienţa şi calitatea în secţiile de Vopsitorie, Montaj General şi Caroserie.

Pentru a sprijini producţia noului vehicul, Ford România va angaja aproximativ 1500 de operatori de bază şi calificaţi pentru al treilea schimb. Forţa de muncă actuală de la uzina de clasă mondială care asamblează vehicule şi motoare - mai mult de 4400 de angajaţi - va fi astfel suplimentată, totalul ajungând la aproximativ 5900 de angajaţi.

Iminenta creştere a numărului de vehicule produse de Ford la Craiova subliniază şi mai mult importanţa concretizării proiectelor de infrastructură.

Investiţia în viitorul Craiovei este un semn al încrederii pe care Ford o are în angajamentele asumate de Guvernul roman de a oferi îmbunătăţiri cheie la nivelul infrastructurii şi ameliorări ale structurii logistice, acestea fiind imperios necesare pentru menţinerea competitivităţii globale a operaţiunilor de producţie Ford Craiova. Orice întârziere ar restricţiona semnificativ eforturile pe care Ford şi furnizorii săi le fac pentru a transporta volumul din ce în ce mai ridicat de vehicule şi subansamble.

Actualul SUV de clasă mică EcoSport, produs la Craiova de la lansarea sa din 2017, este vândut la nivel european şi oferă un interior sofisticat, un motor diesel 1.5 EcoBlue puternic şi eficient, sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive şi o versiune sportivă ST-Line.


 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO