Auto

Honda aduce hibridul sport CR-Z in Romania de la 25.000 de euro

Honda aduce hibridul sport CR-Z in Romania de la 25.000 de euro
17.05.2010, 20:25 31

Honnda Romania, importatorul marcii japoneze pe plan localurmareste sa vanda 10 unitati pentru coupe-ul hibrid CR-Z, care vafi comercializat d ela un pret care incepe de la 24,966 de euro, cuTVA inclusa.

Primul coupe hibrid din piata europeana este echipat cu un motor de1,5 litri cu alimentare pe benzina, care dezvolta 84 de kilowati (aproximativ 110 CP) si un motor electric trifazic alternativ, cu oputere de 9 kilowati. Acestea sunt legate la o cutie cu transmisiemanuala, prima de acest fel in cazul unui hibrid, unde de obiceisunt utilizate cutii de transmisie cu variatie continua.

"Estimarile Honda pentru 2010 (referitor la vanzarile din Romania -n.red) sunt de 10 unitati, datorita alocarii limitate, ca urmare acererii ridicate din Japonia", a declarat Florin Nita, coordonatorPR si vanzari Honda Trading Romania.

Potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor Honda,pentru anul viitor compania a bugetat un plan de vanzari de 100 deunitati pentru automobilele hibrid proprii, unde intra si modeleleHonda Civic Hibrid si Honda Insight.

Potrivit fisei tehnice a CR-Z, hibridul sport atinge o vitezamaxima de 200 km/h, si inregistreaza un consum combinat de 5litri/100 km. In dotarea de baza, pe langa sistemele ABS, EBD(distributia fortei de franare) si EBA (asistenta la franare) si unsistem suplimentare de control al tractiunii si stabilitatii(VSA).
La capitolul confort sunt incluse repre precum cruise control,climatizare automata, oglinzi incalzite retractabile, senzori delumina si parcare, conectori USB si iPod, sau modul de exploatareeconomica ECON.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO