Auto

Industria muzicii ne va interzice ascultarea de muzică piratată în maşină?

Industria muzicii ne va interzice ascultarea de muzică...

Autor: ProMotor

09.08.2014, 11:03 724

Trecerea de la radiocasetofoane şi CD-playere din maşini la USB-uri şi hard-disk-uri a fost considerată oarecum revoluţionară. Dar s-ar putea ca problemele de copyright invocate de industria muzicii să le pună mari piedici în curând celor care vor să asculte muzică piratată în maşini.

 Vă atragem atenţia asupra unui caz nu tocmai minor, petrecut în SUA: Alianţa Artiştilor şi a Caselor de Discuri (AARC, un grup nonprofit) a dat în judecată producătorii Ford şi General Motors pe motiv că hard-disk-urile folosite de aceştia în maşinile lor nu asigură protecţia de copyright la copierea melodiilor - citiţi aici documentul original.

Mai exact, dispozitivele montate de Ford şi General Motors în maşini nu sunt conforme unei legi din 1992 (adică de acum 22 de ani!), denumită Audio Home Recording Act şi care se referă la categoria de dispozitive ”Digital Audio Recording Devices”.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO