Auto

Inmatricularile Dacia in Europa scad in aprilie dupa un an de cresteri "explozive"

17.05.2010, 12:53 25

Automobile Dacia, principalul constructor auto de pe piatalocala a inregistrat in aprilie primul declin al inmatricularilorde autoturisme la nivel european de la demararea programelor"Rabla" in Europa de Vest.

Astfel, luna trecuta inmatricularile constructorului local auinregistrat la nivelul intregii piete europene un declin de aproape14% potrivit statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni deAutomobile (ACEA), la aproape 20.300 de masini, fata de peste23.600 in perioada similara a anului trecut, atunci cand Germaniademarase programul de casare. Contrar trendului de pana acum, candRenault inregistra scaderi si Dacia cresteri ale vanzarilor, inaprilie marca franceza a fost cea care a avansat cu 15% la peste101.000 de masini. Scaderea Dacia vine pe fondul incheierii maimultor programe "Rabla" din Europa de Vest.

In acelasi timp, pe fondul rezultatelor din primul trimestru,Dacia a continuat cresterea la nivelul primelor patru luni aleacestui an, cu un avans de peste 32% la 86.300 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO