Auto

Pentru prima dată businessul de camioane MAN îl depăşeşte pe cel de maşini premium în grupul lui Michael Schmidt

Pentru prima dată businessul de camioane MAN îl...

Autor: Bogdan Alecu

02.02.2016, 15:47 1369

Automobile Bavaria Group România, care deţine 12 dealeri BMW şi o unitate de service Rolls-Royce, a rulat anul trecut afaceri de 94 mil. euro, faţă de aproape 75 mil. euro business în 2014, în timp ce MHS Truck & Bus Group România, importatorul general MAN în România, a punctat o cifră anuală de afaceri de 104 milioane euro, faţă de 73 mil. euro în 2014. În total firmele din România şi cele din Germania controlate de omul de afaceri Michael au rulat anul trecut 310 mil. euro şi au peste 1.000 de salariaţi.

Pentru prima dată businessul de camioane îl depăşeşte pe cel de maşini premium pe piaţa locală. Totodată, vânzările MHS Truck & Bus Group au crescut cu 30% anul trecut, iar vea mai mare creştere în vânzări s-a remarcat în segmentul autotractoarelor, fiind livrate opt flote de peste 20 unităţi. În total piaţa camioanelor grele, de peste 18 tone au urcat cu aproape 50% la aproape 7.000 de unităţi în 2015, nivel care apropie piaţa de volumele din 2008, iar MAN este al treilea jucător pe segment după Mercedes-Benz şi Volvo Trucks.

„Era firesc să crească acum vânzările de camioane deoarece la patru-cinci ani se reînnoiesc. În plus, acestea sunt şi un barometru, cum merge piaţa acestora, într-un an maxim doi începe şi piaţa autoturismelor, ceea ce poate însemna o surpriză plăcută anul acesta. Piaţa auto românească are un potenţial de creştere anul acesta”, a spus Schmidt.

Pe lângă afacerile din România, Michael Schmidt mai deţine în Germania compania Schmidt Gruppe Deutschland care controlează opt dealeri BMW şi un dealer Rolls-Royce în sudul Germaniei care anul trecut a rulat afaceri de 109 mil. euro, faţă de circa 75-80 mil. euro în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO