Auto

Pirelli prezintă anvelopele "pătrate" pentru F1

Pirelli prezintă anvelopele "pătrate" pentru F1

Autor: Bogdan Alecu

25.01.2012, 10:52 999

Producătorul italian de anvelope a prezentat noile modele disponibile pentru sezonul 2012 al Formulei 1 şi cel de-al doilea sezon în care compania este unicul furnizor de anvelope.

Printre inovaţiile aduse celor şase modele de anvelope se numără şi utilizarea unei forme mai "pătrate" pentru acestea, pentru a se îmbunătăţi pe cât posibil aerodinamicitatea monopostului de Formula 1. Mai mult, acum prin cele şase versiuni disponibile se încurajează utilizarea a unei palete mai largi de strategii din partea echipelor F1.

Alături de anvelopele "slick" P Zero pentru asfalt uscat Pirelli a relansat şi brandul Cinturato pentru anvelopele de ploaie F1. Brandul Cinturato a debutat în F1 în 1951.

Gama compusă din cele şase modele este reprezentată de:

P Zero Red - cauciuc supermoale pentru circuite stradale, neschimbat faţă de sezonul anterior. Acesta este recomandat fie pentru circuite stradale pentru curse semi-permanente.
P Zero Yellow - anvelopă mai moale recomandată pentru circuite care uzează puţin pneul.
P Zero White - anvelopă medie recomandată pentru toate condiţiile. Aceasta este utilizată pe circuit atunci când condiţiile sunt variabile.
P Zero Silver - o anvelopă dură dar nu inflexibilă. Este proiectată pentru a asigura durabilitate cât mai mare şi o rezistenţă optimă în condiţii extreme.
Cinturato Blue - anvelopă recomandată pe timp de ploaie, semnificativ îmbunătăţită faţă de sezonul anterior, optimizată pentru a reduce riscul de acvaplanare. Pneul poate respinge 60 de litri pe secundă la o viteză de 300 km/h.
Cinturato Green - anvelopă intermediară recomandată pentru ploaie uşoară, utilizată în special în competiţii precum Marele Premiu al Canadei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO