Auto

Pirelli: Semne bune pentru sectorul auto. Cererea de anvelope continuă să crească în Europa, a cincea lună la rând

14.06.2010, 13:37 41

Vânzările de anvelope din Europa au continuat creşterea în lunamai, potrivit statisticilor producătorului italian de anvelopePirelli.


În luna mai vânzările de anvelope noi de autoturisme pentruînlocuire au înregistrat o creştere de 10% la nivel european faţăde aceeaşi lună a anului trecut, rămânând la o tendinţă stabilădupă revenirea uşoară din primele luni ale anului şi vârfulînregistrat în aprilie. Comparativ, în cursul anului trecutvânzările de anvelope pentru automobile au fost mai jos cu 4% faţăde nivelul din 2008.

În cazul anvelopelor produse pentru primă echipare, destinatefabricilor de automobile, în primele luni ale anului media decreştere s-a menţinut la peste 30%. În acelaşi timp producţiaeuropeană de automobile a marcat o creştere de 4,8% potrivitAsociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Pentru industria anvelopelor de camioane Pirelli a anunţat ocreştere de 29% a vânzărilor de anvelope de înlocuire în luna mai,care se explică prin revenirea pieţei transporturilor şi a nevoiiaferente de echipare. În ceea ce priveşte anvelopele pentrufabricile de camioane cererea a revenit pe plus în ultimele luni,însă pe parcursul primelor luni se situează încă sub zero.

Piaţa de anvelope din România, estimată la circa 2,2 milioane deunităţi anual, este dominată de mărcile Continental, Michelin,Pirelli şi Goodyear Dunlop. Pirelli deţine în România o fabrică deanvelope la Slatina şi o fabrică de cord metalic, în parteneriat cuContinental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO