Auto

Rolls-Royce anunţă pentru 2011 cele mai mari vânzări din istoria de 107 ani a companiei

 Rolls-Royce anunţă pentru 2011 cele mai mari vânzări din istoria de 107 ani a companiei

Autor: Marius Oncu

09.01.2012, 19:55 471

Producătorul britanic de maşini de lux Rolls-Royce, parte a grupului german BMW, a vândut 3.538 de maşini anul trecut, un nou record în istoria de 107 ani a constructorului auto, potrivit cotidianului The Guardian.

În 2010, Rolls-Royce a vândut 2.711 de maşini, cu 31% mai puţine.

Citiţi şi Maşina de lux pe care o preferă chinezii

Rezultatele au fost susţinute, ca şi în cazul altor producători auto, de apetitul pentru maşini de lux al pieţelor emergente. În portofoliul Rolls-Royce se regăsesc modele precum Phantom, Corniche şi Ghost.

Calerie FOTO cu Rolls Royce Ghost şi Rolls Royce Phantom

"Am avut un an extraordinar. Afacerea merge excelent. Ne dezvoltăm reţeaua de dealeri, intrăm pe pieţe noi, precum cea din America de Sud, ne extindem capacităţile de producţie din Goodwood (Marea Britanie, n.r.), pentru a acoperi cererea şi avem planuri de a ne dezvolta gama de modele", a spus directorul de brand al Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös.

Vânzările companiei în regiunea Asia-Pacific au crescut cu 47%, cele din Orientul Mijlociu cu 23%, iar cele din America de Nord cu 17%. China şi America de Nord au fost cele mai mari pieţe pentru Rolls-Royce anul trecut.

Precedentul record de vânzări datează din 1978, când compania a vândut 3.347 maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO