Auto

Veniturile Renault au crescut cu 9,4% în trimestrul trei, la 9,34 miliarde euro

Veniturile Renault au crescut cu 9,4% în trimestrul...

Autor: Anca Dumitrescu

30.10.2015, 11:05 126

Compania a pierdut totuşi din cota de piaţă în Europa, respectiv 0,3 puncte procentuale, la 9%, întrucât creşterea înmatriculărilor de vehicule ale Renault, de 6,5%, a fost sub avansul general al pieţei, de 9,2%, chiar dacă producătorul auto francez a lansat recent modele precum Captur, Kadjar şi Espace, se arată într-un comunicat al Renault.

Cota de piaţă a mărcii Dacia în Europa s-a redus cu 0,3 puncte, la 2,1%.

La nivel global, înmatriculările de vehicule Renault au urcat cu 1,2% în trimestrul al treilea.

Motoarele şi vehiculele fabricate pentru companiile partenere Nissan şi Daimler au reprezentat peste jumătate din avansul de 10,2% al veniturilor diviziei auto a Renault.

Renault a suplimentat recent producţia de automobile subcompact Smart în Slovenia, pentru marca deţinută de Daimler, precum şi de SUV-uri Nissan Rogue în Coreea de Sud, pentru piaţa americană.

Directorul de vânzări al grupului, Jerome Stoll, a declarat că Renault a pierdut din vânzările europene pentru că producţia nu a ţinut pasul cu redresarea peste aşteptări a pieţei, ceea ce a dus la întârzierea livrărilor.

Grupul a confirmat estimările referitoare la rezultatele anului 2015 şi a îmbunătăţit previziunile pentru piaţa europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO