Auto

VW: Industria auto germană nu mai are nevoie de suplimentarea stimulentelor

Herbert Diess, director executiv al Volkswagen

Herbert Diess, director executiv al Volkswagen

Autor: Bogdan Cojocaru

28.10.2020, 00:00 87

Herbert Diess, director executiv al Volkswagen, a renunţat la încercările de a obţine mai multe stimulente pentru industria auto după ce liderul mondial al sectorului s-a bucurat de o recuperare mai puternică decât se aştepta a vânzărilor din Europa de Vest şi China.

„Dacă nu ne vom confrunta cu un al doilea blocaj sau cu o altă criză economică, aş spune că nu mai este nevoie de un alt stimulent pentru achiziţiile de maşini“, a declarat Diess pentru Financial Times.

La începutul pandemiei el a făcut lobby pentru suplimentarea subvenţiilor la achiziţia de maşini în Germania.

Deşi piaţa auto din UE s-a contractat cu aproape 30% în acest an, vânzările VW în Europa de Vest au crescut cu peste 10% în septembrie, când compania a livrat peste 300.000 de vehicule în regiune.

Vânzările VW în China, cea mai mare piaţă a sa, au crescut cu aproape 1% în septembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

La adunarea generală anuală de la sfârşitul lunii septembrie, VW a prognozat că avansul comenzilor ar ajuta grupul să înregistreze profit în 2020. Compania urmează să îşi anunţe joi rezultatele trimestriale.

„Au existat o mulţime de stimulente pentru maşinile electrice şi hibrizii plug-in în Germania şi în toată Europa şi au funcţionat“, a recunoscut Diess.

Verdictul din partea acestuia a venit după ce Ola Kallenius, şeful executiv al rivalului Daimler, a respins, de asemenea, necesitatea stimulării suplimentare, chiar dacă o mare parte din Europa se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor de coronavirus.

Profiturile nete ale Daimler au crescut cu aproape 20% în al treilea trimestru, la aproape 2,2 miliarde de euro, în condiţiile în care vânzările Mercedes-Benz în China au urcat cu peste 23% - o evoluţie pe care Kallenius a descris-o ca fiind „aproape prea bună pentru fii adevărată“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO