Bănci și Asigurări

Acţionarii Omniasig au aprobat fuziunea preliminară cu BCR Asigurări

Acţionarii Omniasig au aprobat fuziunea preliminară cu BCR Asigurări

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

08.08.2011, 00:01 1164

Acţionarii Omniasig VIG au aprobat fuziuneapreliminară cu BCR Asigurări, în calitate de societate absorbantă,şi au împuternicit directoratul asigurătorului să întocmeascăproiectul de fuziune, au declarat surse din piaţaasigurărilor.

"Proiectul de fuziune va fi întocmit împreunăcu directoratul BCR Asigu­rări şi va fi depus la RegistrulAcţionarilor. Acţionarii au mai hotărât şi aprobarea transferuluiîntregului portofoliu de poliţe al Omniasig către BCR Asigurări",au mai spus sursele citate.

Practic, prin preluarea Omniasig, BCRAsigurări va deveni cel mai mare jucător local din industria deprofil. Rămâne de văzut dacă brandul Omniasig - unul dintre celemai vechi de pe piaţa asigurărilor - va fi păstrat sub o formă saualta.

După nivelul primelor, primii doi jucătorisunt Astra şi Allianz-Ţiriac.

BCR Asigurări şi Omniasig sunt controlate degrupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care mai de­ţine pepiaţa locală şi Asirom. În cazul BCR Asigurări, participaţia VIG seridică la 95,93% din capital, iar la Omniasig - 98,86%. BCR, ceamai mare bancă de pe piaţă, a renunţat în urmă cu trei ani laafacerile cu asigurări, în condiţiile în care Erste, acţionarul săumajoritar, a încheiat un parteneriat strategic cu VIG. Totuşi,brandul BCR a fost păstrat de compania deasigurări.

În 2010, potrivit datelor Comisiei deSupraveghere a Asigurărilor (CSA), Omniasig a încheiat pe locultrei, a subscris prime de 916,1 milioane de lei şi a înregistrat ocotă de 11,03% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă.

La rândul lor, veniturile BCR Asigurări s-auridicat la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei ocotă de 6,29% din industria de profil, plasându-se pe loculşapte.

Aceasta este a doua fuziune anun­ţată pepiaţa asigurărilor în acest an. Generali Asigurări şi Ardaf(societatea absorbantă), controlate de grupul ceh Generali PPF,urmează să fuzioneze până la sfârşitul anului. După fuziune, Ardafva fi redenumită Generali România, dar brandurile şi reţeleleteritoriale ale celor doi asigurători vor fipăstrate.

Anul trecut, primele subscrise de asigurătoriau însumat 8,31 miliarde de lei, în scădere cu 6,3% faţă de 2009,pe fondul regresului segmentului de asigurări generale cu 8,3%, la6,64 mili­arde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO