ZF 24

Libra Bank introduce, în premieră pentru România, inteligenţa artificială generativă bazată pe voce în aplicaţia de mobile banking

Libra Bank introduce, în premieră pentru România,...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2024, 14:03 268

Libra Internet Bank introduce, în premieră în România, serviciul de inteligenţă artificială generativă în aplicaţia de mobile banking, prin care oferă informaţii în format audio şi text despre conturile şi tranzacţiile, depozitele şi creditele clientului, precum şi alte analize şi informaţii despre produsele şi serviciile din oferta băncii.

Inteligenţa artificială generativă are capacitatea de a înţelege solicitările unei persoane, inclusiv când acestea sunt exprimate în limbajul uzual şi se comportă precum un interlocutor uman, adaptându-şi răspunsurile în funcţie de context şi stilul conversaţiei.

“Libra Internet Bank a fost dintotdeauna una dintre cele mai inovatoare bănci din România, iar acum a venit momentul să introducem inteligenţa artificială generativă în tehnologiile noastre. Clienţii Libra sunt primii din România şi printre puţinii din Europa ce beneficiază de acest tip de serviciu în aplicaţia de mobile banking”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.

Serviciul de inteligenţă artificială generativă are capacitatea de a realiza sinteze cum ar fi, de exemplu, plăţile realizate către un anumit comerciant, încasările dintr-un interval de timp selectat sau caracterizări personalizate ale comportamentului de consum al clientului, bazate pe istoricul de tranzacţii.

”Libra Voice” este disponibilă, în versiunea de testare, pentru toţi clienţii persoane fizice, titulari de cont şi se găseşte în aplicaţia Libra Mobile Banking.

Libra Internet Bank a fost înfiinţată în 1996 în Bucureşti şi face parte din grupul american de investiţii New Century Holdings (NCH). Banca s-a specializat în produse şi servicii dedicate Profesiilor liberale şi companiilor din Real Estate şi Agribusiness. Libra Internet Bank are o reţea de 58 de sucursale în Bucureşti şi alte oraşe mari din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO