Bănci și Asigurări

Acţiunile băncilor de la Bucureşti îşi revin uşor după şocul francului de ieri

Acţiunile băncilor de la Bucureşti îşi revin uşor...

Autor: Radu Bostan

16.01.2015, 12:00 375

Acţiunile băncilor listate la Bucureşti se apreciau uşor vineri dimineaţă, după ce cu o zi înainte suferiseră corecţii de peste 3% în contextul şocului produs de aprecierea bruscă a francului elveţian faţă de euro, mişcare care va afecta clienţii cu datorii în franci şi portofoliile de credite ale băncilor în moneda elveţiană.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) afişa un plus de 0,8%, la cotaţia de 1,949 lei/acţiune, în jurul orei 11.30. Titlurile TLV au închis ieri la 1,933 lei, în scădere cu 3,35%, în condiţiile în care investitorii au fost speriaţi de perspectiva preluării de către Banca Transilvania a Volksbank, instituţie cu un portofoliu substanţial de credite în franci elveţieni. Un număr de 3 milioane de acţiuni TLV, cu valoarea de 5,8 milioane lei, au fost tranzacţionate într-un DEAL, la cotaţia de 1,95 lei/unitate, în scădere cu 2,5%.

Acţiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) erau în creştere cu 2,71%, la preţul de 9,3 lei/titlu. Cu o zi înainte, BRD a fost singurul dintre titlurile bancare care a închis pe plus, cu un avans modest, de 0,06%.

Titlurile Erste Group Bank (EBS) cotate la Bucureşti se apreciau uşor, cu 0,06%, însă pe bursa de la Viena erau în scădere cu 0,88%. Cotaţia Băncii Comerciale Carpatica (BCC) era neschimbată faţă de ziu anterioară, la 0,07 lei/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO