Bănci și Asigurări

Acţiunile Erste au picat cu 6% pe bursa de la Viena după anunţul privind rambursarea ajutorului de la stat în T3

Acţiunile Erste au picat cu 6% pe bursa de la Viena...

Autor: Razvan Voican

24.06.2013, 12:04 1037

Titlurile Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, au plonjat cu aproape 7% în această dimineaţă, până la 20,4 euro, revenindu-şi apoi uşor după ce banca austriacă a anunţat că în trimestrul al treilea va rambursa integral capitalul participativ de 1,76 mld. euro, din care 1,2 mld. euro primite de la statul austriac în 2009 pentru a face faţă şocurilor de pe pieţe.

Oficialii Erste evitaseră până acum să indice un orizont de timp clar privind restituirea ajutorului care a contribuit la consolidarea ratei de capital core tier 1.

După scăderea de astăzi a preţului, capitalizarea Erste a coborât la 8 mld. euro. La începutul anului preţul acţiunilor urcase spre 27 de euro.

Pentru a compensa restituirea capitalului participativ, Erste intenţionează să opereze tot în T3 o majorare de capital de 660 mil. euro. Decizia de rambursare a fost motivată prin creşterea costurilor aferente începând de anul viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO