Bănci și Asigurări

Activele BCR au crescut cu peste un miliard de euro in sase luni

19.07.2005, 18:44 10

Activele BCR au depasit sapte miliarde de euro la jumatatea acestui an, iar numarul clientilor a crescut constant in ultimele sase luni, ajungand in prezent la circa 4,9 milioane, pentru care banca administreaza peste 8,3 milioane de conturi. Aproximativ 90% din clientela este reprezentata de persoane fizice.

Banca are insa si o baza importanta de clienti companii, in conditiile in care soldul creditelor destinate acestora reprezinta circa 85% din totalul creditelor acordate. Companiile din industrie detin o pondere de circa 50% in portofoliul de credite corporate al bancii, cele din comert - 17%, iar administratia publica, 10%.

Cresterea activelor cu peste un miliard de euro in decurs de sase luni a avut loc pe fondul extinderii retelei cu mai mult de 20 de unitati. Acestea sunt localizate preponderent in orase de provincie, chiar cu populatie de sub 20.000 de locuitori, unde, cu exceptia CEC, alte banci nu au ajuns.

Ieri au fost inaugurate inca patru unitati, situate in Ramnicu Valcea, Cluj-Napoca, Galati si Iasi. Reteaua bancii a ajuns la 329 de sucursale si agentii, acoperind toate orasele cu peste 10.000 de locuitori. De asemenea, BCR opereaza cea mai extinsa retea de bancomate, ajungand la aproape 1.000 de masini, si are in portofoliu 13 tipuri de carduri.

Pentru sustinerea proiectelor de expansiune, banca apeleaza din ce in ce mai mult la finantari de pe pietele externe.

De la inceputul anului, BCR a atras doua credite sindicalizate in valoare totala de 475 milioane de dolari. De asemenea, in luna septembrie banca se pregateste sa lanseze o emisiune de euroobligatiuni in valoare de cel putin 300 mil. euro. Intermediarii mandatati ai emisiunii de obligatiuni sunt ABN AMRO Bank si BNP Paribas, banci care se regasesc si printre cei zece investitori care ar putea depune oferte de preluare a BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO