Bănci și Asigurări

Adamescu răscumpără acţiunile Astra de la austriecii de la Uniqa

05.07.2010, 23:46 32

Omul de afaceri Dan Adamescu, acţionarul majoritar al AstraAsigurări (70% din acţiuni), a ajuns la un acord cu grupul austriacUniqa pentru a cumpăra înapoi pachetul de 27% din acţiunileasigurătorului pe care l-a vândut austriecilor în urmă cu cinciani, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

În 2005 Uniqa a cumpărat acest pachet la preţul de 10 milioanede euro.

"Există o înţelegere ca până la sfârşitul anului să se facătransferul pachetului de 27%, aproximativ în aceleaşi condiţii depreţ ca în 2005", au precizat sursele citate.

Astra ocupă primul loc în clasamentul companiilor de asigurăridupă primul trimestru, cu afaceri de 330 mil. lei (78 mil. euro),în creştere cu 66%, datorită vânzărilor mari de poliţe RCA, încondiţiile în care majoritatea asigurătorilor au avut scăderi dedouă cifre.

Relaţia de cinci ani dintre Adamescu şi austriecii de la Uniqa afost presărată cu multe dispute: dacă iniţial, în 2005, Uniqa aveaîn plan să preia pachetul majoritar al Astra, acest lucru s-aîntâmplat foarte greu, abia peste doi ani. Mai mult, la un an de lapreluarea controlului de către austrieci, tranzacţia a picat,deoarece cele două părţi nu s-au înţeles la preţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO