Bănci și Asigurări

Agras reduce pierderile, dar afacerile stagneaza

21.11.2005, 18:28 14

Societatea de asigurari Agras, membra a grupului Wiener Staedtische, a incheiat primele noua luni ale acestui an cu prime brute subscrise in valoare de 27,9 de milioane de lei (7,7 milioane de euro), in crestere cu peste 4,65% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand volumul de prime brute subscrise a atins un nivel de 26.66 milioane de lei (6,54 milioane de euro).

Daunele brute platite de compania de asigurari in primele trei trimestre au crescut cu aproape 25,8% fata de perioada similara din 2004, ajungand in prezent la o valoare de peste 13,8 milioane de lei (3,8 milioane de euro).

In aceste conditii, rezultatul net obtinut de Agras in primele noua luni a fost negativ, compania de asigurari inregistrand o pierdere de aproximativ 2,42 milioane de lei (670.000 de euro). Situatia s-a imbunatatit insa fata de perioada similara a anului trecut, cand pierderile inregistrate de societate au fost in valoare de 2,82 milioane de lei (692.000 de euro).

Agras, companie specializata pe asigurari agricole, are o retea teritoriala formata din 45 de unitati si are peste 240 de angajati permanenti. Agras urmeaza sa transfere portofoliul sau de actiuni nonagricole companiei Unita, aceasta fiind una dintre masurile planului de restructurare al societatii, aprobat de actionari la inceputul lunii octombrie. De asemenea, actionarii Agras au decis desfiintarea unitatilor teritoriale ale asiguratorului, urmand sa fie pastrate doar cele performante, iar produsele Agras sa fie vandute in reteaua celorlalte companii controlate de Wiener Staedtische.

Potrivit estimarilor companiei, Agras va consemna in acest an pierderi de peste 700.000 de euro, veniturile din prime brute subscrise urmand sa atinga un nivel de 12,2 milioane de euro.

Compania de asigurari este listata la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

Ultimul transfer cu actiuni Agras s-a efectuat la un pret de 0,325 lei/actiune, nivel la care capitalizarea bursiera a societatii este de 10,97 milioane de lei (3,03 milioane de euro).

Infiintata in 1992, Agras dispune de un capital social in valoare de peste 8,9 milioane de lei (2,45 milioane de euro), actionarii principali ai companiei fiind Unita, care detine 74,45% din titlurile Agras, si Raiffeisen Bank Romania, cu o participatie de 12,98%.

Grupul Wiener Staedtische, din care face parte Agras, controleaza direct companiile Unita (99,99%) si Omniasig (72,8%), iar indirect este prezenta in actionariatul Agras, Omniasig-AGI, Omniasig-Asirag, Omniasig Addenda si Omniasig Asigurari de Viata. stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO