Bănci și Asigurări

AIG Life: prime brute in crestere cu 40%

08.11.2006, 18:24 11

AIG Life, a doua companie de asigurari de viata din Romania, a subscris in primele 9 luni ale anului prime brute in valoare de peste 28 mil. euro (peste 36 de mil. $), in crestere cu 40% fata de primele trei trimestre ale anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.
Activele companiei au atins dupa primele trei trimestre din 2006 o valoare de aproape 79 de milioane de euro (peste 100 de milioane de dolari).
Totodata, AIG Life a inregistrat in primele 9 luni un rezultat operational aproape dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la aproximativ 5 mil. euro (peste 6 mil. $).
Reprezentantii companiei nu au comunicat profitul net inregistrat la 9 luni, dar la 6 luni acesta era in crestere cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand 2,5 milioane de euro. Rezultatele se datoreaza, potrivit reprezentantilor companiei, imbunatatirii canalelor de distributie, precum si mentinerii si dezvoltarii retelei de clienti.
"Cel mai bun indicator este retentia crescuta a clientilor pe perioade lungi de timp, 10-20 chiar peste 40 de ani in cazul pensiilor", spune Theodor Alexandrescu, directorul general al companiei.
Compania va introduce in perioada urmatoare noi produse de asigurarea si economisire. "Reforma pensiilor si reforma serviciilor medicale sunt o prioritate pentru clienti, deci si prioritatea noastra. Vom inaugura un nou mod de a-ti planifica economiile, cu modalitati diversificate si cu randamente adaptate la profilul fiecarui client, ce vor combina beneficiile produselor de tip unit-linked cu planurile de economisire si pensii traditionale", precizeaza reprezentantii companiei.
Asigurarile unit-linked presupun plasarea unei parti din prima platita de asigurat in fonduri administrate de societatea de asigurari sau de un administrator extern. Aceste fonduri investesc banii in actiuni, obligatiuni, depozite, bonuri de tezaur si alte instrumente ale pietei de capital sau monetare.
Recent AIG Life a anuntat ca a decis sa nu mai intre pe piata fondurilor de pensii private facultative, considerand ca este insuficient de atractiva in actuala reglementare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO