Bănci și Asigurări

AIG Romania are avizul CSA pentru rebranding

AIG Romania are avizul CSA pentru rebranding
31.01.2010, 23:10 58

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat lasfarsitul lunii ianuarie schim­barea denumirii AIG Romania,subsidiara locala de asigurari generale a grupului american AIG, inChartis Romania.
Schimbarea denumirii asiguratorului in Chartis Romania este parte aunui proces de rebranding la nivel mondial, inglobareaoperatiunilor de asigurari generale ale grupului AIG sub brandulChartis fiind anuntata din vara anului trecut.
Oficialii asiguratorului spun ca modificarea denumirii nu va afectain vreun fel activitatea de asigurari generale din Romania aAIG.
"Este o simpla schimbare de nume. Compania ramane sub supraveghereaCSA, isi pastreaza strategia de piata, sediul social si angajatii",a declarat pentru ZF Mihnea Tobescu, directorul general al AIGRomania.
AIG Romania are afaceri de circa 27 de milioane de euro, potrivitultimelor cifre facute publice, cele pe anul 2008. In 2008,profitul companiei a urcat cu 46% fata de anul anterior, pana la1,9 milioane de euro.
Directorul general al AIG Romania apreciaza ca modificarea numeluidin AIG, un brand cu o istorie de peste 150 de ani, in Chartis nuva afecta compania din punctul de vedere al imaginii la nivelulclientilor. Campania de rebranding va incepe in cateva saptamani, aprecizat el.
AIG este prezent in Romania din 1993. Grupul american mai detine lanivel local compania de asigurari de viata Alico (fosta AIG Life)si administratorul de pensii private Alico Fond de Pensii (fostulAIG Fond de Pensii).


Precizare: Plafonul de garantare pentrucredite "Prima casa" de care beneficiaza Alpha Bank a urcat la 95mil. euro, in urma unei suplimentari de 15 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO