Bănci și Asigurări

Allianz, prime brute subscrise de 175 mil.euro în România pe asigurări generale, în scădere cu 17,8%

Autor: Popescu Vlad

10.11.2010, 11:28 20

Primele brute subscrise de grupul german Allianz în România, pesegmentul asigurărilor generale, au scăzut cu 17,8% în primele nouăluni ale anului, la 175 milioane euro, iar profitul operaţional s-aredus la două milioane euro, informează Mediafax Business.

Compania înregistra pe piaţa românească prime brute de 213milioane euro şi un profit operaţional de trei milioane euro înaceeaşi perioadă a anului trecut, informează Mediafax Business.

Pe asigurări de viaţă, primele au scăzut de la 18 milioane eurola 16 milioane euro, iar profitul operaţional a stagnat, la douămilioane euro, se arată într-un raport al Allianz.

În trimestrul al treilea, primele brute subscrise pe asigurărigenerale au coborât cu 12,5%, de la 64 milioane euro la 56 milioaneeuro, iar profitul operaţional s-a redus de la două milioane eurola un milion de euro. Pe asigurări de viaţă, primele au coborât înperioada iulie-septembrie de la 6 milioane euro la 4 milioane euro,iar profitul a stagnat la un milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO