Bănci și Asigurări

Allianz Tiriac: prime brute au crescut cu 40%

06.11.2006, 17:35 11

Allianz Tiriac Asigurari, membra a grupului Allianz, a inregistrat in primele 9 luni ale anului prime brute subscrise in valoare de 237 mil. euro, in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor furnizate de companie.
Pe segmentul asigurarilor non-viata compania a inregistrat o crestere de 40%, ajungand la o valoare de 217 mil. euro. Profitul operational aferent asigurarilor generale a inregistrat o crestere tot de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 10 mil. euro.
Totodata, veniturile din prime brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au ajuns la peste 20 mil. euro in primele noua luni, cu peste 60% mai mult fata de anul trecut. Astfel, chiar daca asigurarile generale continua sa aiba ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, asigurarile de viata au avut o dinamica mai mare in primul semestru.
Compania Allianz Tiriac s-a aratat interesata sa intre pe segmentul pensiilor private. Companiile de asigurari pot sa administreze pensii private facultative, dar pentru a putea sa administreze si pensiile private obligatorii trebuie sa astepte ordonanta de urgenta care sa le permita acest lucru. Legea 32 nu prevede acest obiect de activitate pentru asiguratori, dupa cum a spus Mihai Seitan, presedintele CNPAS.
La nivelul intregului grup, in perioada iulie-septembrie s-a inregistrat o profitabilitate crescuta atat pe segmentul de asigurari generale, cat si pe segmentul de asigurari de viata si sanatate, spun reprezentantii companiei. Astfel, profitul operational al grupului a avut in trimestrul trei o crestere de 42,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net s-a dublat.
Pentru anul in curs reprezentantii grupului estimeaza un profit net de peste 6 mld. euro, precum si un profit operational de aproximativ 9,5 mld. euro. Grupul este prezent in Romania din anul 2000, cand a cumparat un pachet de 51,6% din actiunile societatii Asigurari Ion Tiriac. Dupa tranzactie, compania si-a schimbat denumirea in Allianz-Tiriac Asigurari.
Anul trecut Allianz Tiriac a inregistrat o cifra de afaceri de 238 mil. euro si un profit net aferent de 10 mil. euro. In 2005 compania a avut o cota de piata de aproximativ 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO