Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac si-a majorat capitalul cu 6 mil. euro

27.09.2007, 17:57 14

Allianz-Tiriac, cea mai mare companie de pe piata locala a asigurarilor, si-a majorat recent capitalul social cu 6 milioane de euro (19,1 milioane de lei), la aproape 16,5 milioane de euro (54,2 milioane de lei). Operatiunea a fost realizata in doua etape: prin incorporarea unei parti din profitul net de circa 8,8 milioane de euro obtinut anul trecut (5,1 milioane de euro) si prin aport in numerar al actionarilor (0,9 milioane de euro).
"Actionarii Allianz-Tiriac au derulat in permanenta un program coerent de capitalizare a companiei, cu scopul de a sustine dezvoltarea afacerilor locale de asigurari. In cele mai multe cazuri, aceste operatiuni de majorare a capitalului companiei s-au realizat prin aport in numerar al actionarilor, cu sume cuvenite acestora din profiturile anuale realizate de Allianz-Tiriac Asigurari", a declarat pentru ZF Marius Onofrei, directorul de comunicare al companiei.
De asemenea, majorarea de capital a fost necesara pentru intrarea pe piata pensiilor private, compania de asigurari fiind actionar cu un pachet de 99,99% la Allianz-Tiriac Pensii Private.
"Acesta este, de altfel, si motivul pentru care cea de-a doua etapa a majorarii de capital s-a facut prin emiterea unor actiuni (in numar de 5.637) cu prima de emisiune, a carei valoare unitara a fost de aproape 10.000 lei/actiune. Suma varsata de actionari se ridica la 58,4 milioane de lei, din care 2,94 milioane in contul capitalului social, iar restul de 55,46 milioane de lei drept prima de emisiune", a adaugat Onofrei.
Actionarii companiei sunt Allianz New Europe Holding (51,75%), firma off-shore Vesanio Trading Ltd., detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac (44,12%) si altii (4,13%). Allianz-Tiriac a subscris in primul semestru prime brute de 189 de milioane de euro, in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada din 2006. Subscrierile din asigurari generale au fost de 173 mil. euro, in crestere cu 25%, iar cele din asigurari de viata, de 16 milioane de euro, in crestere cu 7%.
Compania a inregistrat in prima jumatate a anului un profit operational de 3 milioane de euro, in conditiile unui castig de 4 milioane de euro din asigurari generale si a unei pierderi de un milion de euro din asigurari de viata. In primul semestru din anul trecut, castigul operational al companiei a fost 5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO