Bănci și Asigurări

Alpha Bank si-a dublat profitul de credite

06.05.2004, 00:00 17



Alpha Bank Romania a obtinut anul trecut un profit net de 4,7 milioane de euro, in crestere cu peste 31% in termeni reali fata de 2002.



La sfarsitul lui 2003, capitalurile proprii ale bancii insumau 62 de milioane euro.



Potrivit datelor facute publice, valoarea activelor bancii a urcat in 2003 cu 32%, pana la 536 milioane de euro, din care 372 milioane euro reprezinta portofoliul de credite. Soldul imprumuturilor acordate pana la sfarsitul anului trecut depasea cu 52% valoarea finantarilor contabilizate in decembrie 2002.



Alpha Bank a mentinut atractivitatea instrumentelor de economisire oferite clientilor. Astfel, totalul depozitelor a inregistrat o crestere de 26% in termeni reali, pana la echivalentul a 215 milioane euro.



"Clientii corporate (companii mari) detin principala pondere in portofoliul bancii, in timp ce segmentul de retail continua sa creasca intr-un mod accelerat", se arata intr-un comunicat al bancii.



In acest context, banca a castigat anul trecut o pozitie confortabila pe piata finantarilor ipotecare si a creditelor de consum. Astfel, pe parcursul lui 2003, Alpha Bank a acordat peste 2.000 de imprumuturi pentru locuinte, iar peste 51.000 de noi clienti s-au calificat prin procesul de aprobare on-line a solicitarilor de credit. Termenul de rambursare a creditului a fost extins la 25 de ani, pachetul fiind completat cu asigurare de viata, un card de credit, precum si optiunea dobanzii variabile.



In ceea ce priveste creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii, soldul finantarilor a depasit 44 de milioane de euro.



"Banca va continua sa dezvolte relatia cu IMM-urile, creditele pentru locuinta si alte produse de retail. Intentia noastra este sa sporim cresterea cotei de piata, pastrand insa prudenta", afirma Eleftherios Ioannou, presedintele bancii.



Actionarul majoritar al Alpha Bank Romania este grupul elen Alpha Bank, care detine 96,5% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO