Bănci și Asigurări

Asigurările îşi revin lent din criză: piaţa a crescut cu 3% în S1, dar afacerile rămân sub nivelul din 2008

Asigurările îşi revin lent din criză: piaţa a...

Autor: Anelis Baciu

18.09.2013, 00:07 93

Asigurătorii locali au raportat afaceri în valoare de 4,3 miliarde de lei (970 mil. euro) în primele şase luni, în creştere cu circa 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul vânzărilor mai mari de poliţe auto obligatorii (RCA) şi de locuinţe, potrivit datelor agregate de Autoritatea de Supra­veghere Financiară (ASF).

„Ne amăgim cu creşteri de 3%, nu putem vorbi de o dinamică pozitivă a pieţei atât timp cât subscrierile scad pe Casco. Avansul raportat în primele şase luni vine doar din majorarea tarifelor la RCA. Din punctul meu de vedere asigurările îşi vor reveni din criză atunci când vânzările de poliţe facultative vor începe să crească. Asigurările Casco sunt elementul-cheie, este o asigurare facultativă care se vinde şi nu se cumpără spre deosebire de RCA şi poliţele obligatorii de locuinţe, singurele care susţin piaţa în prezent“, a afirmat Viorel Vasile, director general al brokerului Safety.

Segmentul asigurărilor generale a înregistrat cel mai bun ritm de creştere, de 3,7%, până la 3,4 miliarde de lei (772 mil. euro), în timp ce afacerile asigurătorilor de viaţă au urcat cu numai un procent, până la 866 milioane de lei (197 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro