Bănci și Asigurări

Astra a investit 1 mil. euro in unitati mobile de vanzare a politelor

Astra a investit 1 mil. euro in unitati mobile de vanzare a politelor

Radu Mustatea: Am fost destul de optimist cand am estimat ca piata va creste cu 10-15%

27.05.2009, 15:34 44

Astra, una dintre cele mai mari companii din piata asigurarilor, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a investit un milion de euro in echiparea tuturor celor 700 de agenti ai sai cu unitati mobile de vanzare a asigurarilor, ceea ce va reduce timpul si costurile de emitere a politelor.

"Practic, este vorba de un birou mobil de vanzare a asigurarilor. Fiecare agent are un laptop conectat la internet printr-o companie de telefonie mobila, o imprimanta si un pad (dispozitiv care preia in format electronic semnatura olografa a clientului - n.r.) pentru semnatura. Proiectul este deja functional la cei 100 de agenti pe care ii avem in Bucuresti, iar in curand va fi extins si in restul tarii", a declarat Radu Mustatea, directorul general al Astra.
Agentul de vanzari culege datele clientului si ii calculeaza prima in trei-cinci minute, fata de 20-25 de minute pana acum. "Se imprima cererea clientului, se plateste prima rata, dupa care polita ii este trimisa clientului acasa prin Posta in trei-patru zile, nu poate fi emisa imediat. In acest fel se reduc costurile cu formularele si cu timpul consumat de forta de vanzare. Se elimina tot lantul de intermediari, eroarea umana, iar acuratetea bazei de date va fi mai mare", a mai spus Mustatea.
In mod obisnuit, politele se emit la sucursalele, agentiile si punctele de lucru ale asiguratorilor.
In primul trimestru, Astra a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de 45%, pana la 199 de milioane de lei (46,7 milioane de euro). In principal, aceasta dezvoltare s-a datorat asigurarilor de cladiri si bunuri.
Astra intentioneaza sa obtina in acest an un profit de 9,1 mil. lei, de aproape trei ori mai mare decat in 2008, si sa ajunga la un volum al subscrierilor din prime de 773,6 mil. lei, in crestere cu 19% fata de anul trecut.
"Am fost destul de optimist la inceputul anului, cand am estimat ca piata va creste cu 10-15%. Dupa cum arata primul trimestru, s-ar putea ca lucrurile sa se schimbe", explica Mustatea.
Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in primele trei luni din acest an piata asigurarilor generale a crescut cu 3%, iar cea a asigurarilor de viata a scazut cu 6%.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO