Bănci și Asigurări

Astra Asigurari a facut profit de 1,2 mil. euro in T1

Astra a facut profit de 1,2 mil. euro in T1
16.05.2010, 23:06 32

Astra, companie de asigurari controlata de omul de afaceri DanAdamescu (desen), a inregistrat in primul trimestru un profit netde 4,85 mil. lei (circa 1,2 mil. euro), in crestere cu 12% fata derezultatul din aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelorpublicate la Bursa.

Compania a raportat pentru primele trei luni subscrieri totalede 330 mil. lei (80 mil. euro), cu 66% peste nivelul din primultrimestru din 2009. Pe segmentul de asigurari generale primelebrute subscrise au urcat cu 65%, pana la 327,1 mil. lei, in timp cepe asigurari de viata cresterea a fost de 86%, pana la 3,7 mil.lei. Astra a trecut pe pri mul loc in piata asigu rarilor in primultrimestru, dupa ce in 2009 a ocupat a patra pozitie in clasament.Compania lui Adamescu a devansat astfel liderul pietei,Allianz-Tiriac, care a trecut pe locul doi, in timp ce Omniasig acoborat de pe locul doi pe trei. Primul trimestru nu este insaintotdeauna reprezentativ: anul trecut si Omniasig a urcat de pepozitia a doua pe primul loc, dar la sfarsitul anuluiAllianz-Tiriac era lider.

Astra este listata la Bursa de Valori Bucuresti, insalichiditatea companiei este foarte redusa. La ultimul pret detranzactionare, de 1,4 lei/titlu, capitalizarea bursiera aasiguratorului se ridica la 25 mil. euro. In ultimul an nu au avutloc tranzactii cu actiuni Astra.

Omul de afaceri Dan Adamescu detine 70% din actiuni, iar grupulaustriac Uniqa are un pachet de 27%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO