Bănci și Asigurări

ATE Bank va majora capitalul social al Mindbank

29.08.2006, 18:25 18

Banca Agricola din Grecia, ATE Bank, intentioneaza sa treaca in scurt timp la majorarea capitalului social al Mindbank, sa reorganizeze banca, sa implementeze un sistem informatic performant si sa extinda rapid reteaua de unitati, astfel incat sa-si tripleze cota de piata in urmatorii trei ani, a anuntat banca elena la Atena.
ATE Bank tocmai a finalizat tranzactia prin care a preluat 55,82% din actiunile Mindbank de la 335 de actionari, in urma primirii autorizatiilor necesare din partea bancilor centrale din Grecia si Romania.
Potrivit bancii elene, alti 26 de actionari care detin 0,76% din capitalul Mindbank au semnat contractul de vanzare a titlurilor catre banca elena si urmeaza sa primeasca pretul convenit. Astfel, participatia ATE Bank va creste la 57%. ATE Bank este a saptea banca elena care intra pe piata, consolidand prezenta capitalului grecesc.
In prezent, Mindbank are o retea de numai 12 unitati si o cota de piata dupa valoarea activelor de 0,2%, triplarea vizata de greci insemnand o crestere de pana la 0,6%.
ATE Bank se bazeaza pe potentialul de crestere al pietei bancare, mai ales in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Preluarea Mindbank reprezinta prima investitie realizata in afara Greciei, in contextul noii strategii a bancii elene de a-si construi o prezenta substantiala in regiunea Balcanilor.
Tranzactia a fost realizata cu ajutorul firmei de consultanta Deloitte Grecia, asistata de Deloitte Romania, de firma de avocatura Reff&Associates impreuna cu Capital Partners Romania.
Banca Agricola a Greciei intentioneaza sa-si foloseasca experienta acumulata in distribuirea fondurilor comunitare alocate de UE sectorului agricol, mai ales in conditiile in care Romania nu mai are o banca specializata in finantarea acestui domeniu, dar va beneficia de sume importante incepand de anul viitor. Principalul canal de distributie ar putea fi unitatile CEC, care acopera si zona rurala. Asemenea majoritatii bancilor de pe piata, ATE Bank mizeaza si pe clientela formata din IMM-uri, promitand in acelasi timp produse de retail moderne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO