Bănci și Asigurări

ATENŢIE să nu fiţi păcăliţi: Cea mai nouă metodă prin care românii sunt păcăliţi pe Internet: E-mailul de la ANAF. Avertismentul Fiscului: Noi nu trimitem astfel de emailuri contribuabililor

ATENŢIE să nu fiţi păcăliţi: Cea mai nouă metodă...

Autor: Departamentul Economic

05.10.2018, 14:40 1117

Reluăm ştirea în forma corectă:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, vineri, că nu transmite email-uri contribuabililor pentru a anunţa controale fiscale sau ale Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

„Precizăm că ANAF informează contribuabilii cu privire la o viitoare inspecţie fiscală printr-un aviz de inspecţie, conform art. 122 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, iar în cazul controalelor DGAF, acestea inopinate şi operative”, se menţionează într-un comunicat de presă al Agenţiei transmis vineri.

În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF email-uri de la o adresă care nu aparţine instituţiei ANAF, a mai atenţionat Fiscul.

„Atragem atenţia că ANAF nu transmite aceste mesaje. Sfătuim contribuabilii să nu transmită vreun reply sau să acceseze link-uri indicate în mesajele text”, se subliniază în documnetul de presă al Fiscului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO